Dviejų mažamečių mamą šaltakraujiškai nužudęs R.Bružas lieka kalėti iki gyvos galvos

Už nužudymą iki gyvos galvos nuteistam Remigijui Bružui teismas atsisakė skirti terminuotą bausmę.
Gyvenimas pataisos namuose
Gyvenimas pataisos namuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiaulių apygardos teismas iki gyvos galvos kalinčiam Remigijui Bružui atsisakė skirti terminuotą laisvės atėmimo bausmę.

„Svarbu įvertinti tai, kad Bružas nužudė jauną moterį, turinčią du mažamečius vaikus, apie tai iš anksto žinodamas ir šaltakraujiškai suplanavęs“, – rašoma teismo ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Teismo duomenimis, 67 metų vyras prieš ketvirtį amžiaus buvo nuteistas už jaunos moters nužudymą. Didelį visuomenės rezonansą sukėlusi žmogžudystė padaryta 1994-ųjų metų birželio pabaigoje Šiaulių rajone, Raudėnų apylinkėse.

R. Bružas laikraštyje perskaitęs skelbimą apie superkamus spalvotus metalus sukurpė planą įsivilioti metalo supirkėją į mišką ir jį nužudžius pagrobti pinigus.

Metalo supirkėjui paskambinęs ir pasiūlęs pirkti kelis šimtus kilogramų vario, R.Bružas netrukus atsidūrė pastarojo namuose, kur jo laukė 22 metų metalo supirkėjo žmona. Jauna moteris sutiko kartu su nuteistuoju nuvažiuoti į jam žinomą sodybą ir nusipirkti vario laužo.

Kai jaunos moters vairuojamas automobilis VAZ-2106 atsidūrė prie miško, R.Bružas ant aukos kaklo užmetė virvę ir ją pasmaugė. Aukos kūną vyras įmetė į melioracijos griovį. Pagrobęs nužudytosios 700 JAV dolerių, kurie buvo skirti metalo supirkimui, paauksuotą laikrodį, du auksinius žiedus ir paslėpęs nužudytosios automobilį, žudikas pasislėpė.

Vyras netrukus buvo surastas. 1995 metų kovą Šiaulių apygardos teismas R.Bružą pripažino kaltu ir už padarytus nusikaltimus jam skyrė išimtinę mirties bausmę sušaudant. Vėliau ši bausmė buvo pakeista į kalėjimą iki gyvos galvos.

Prašydamas teismo sušvelninti jam paskirtą bausmę nuteistasis teigė esąs ligotas žmogus, patyrė kelias širdies operacijas. Nužudytosios artimieji nuteistojo prašymą prašė atmesti, anot jų, šis žmogus iki šiol neatlygino padarytos žalos, nepadarė nieko gero, sukėlė tik skausmą.

Teismas, išnagrinėjęs Šiaulių tardymo izoliatoriaus teikimą dėl bausmės sušvelninimo nuteistajam, konstatavo, kad pagal surinktus duomenis R.Bružui trūksta empatijos jausmo nukentėjusiųjų atžvilgiu.

Nuteistasis dar iki nužudant nukentėjusiąją buvo teistas už tyčinį kūno sužalojimą. Taip pat teismas konstatavo, kad R.Bružas nedirbo, girtavo.

Teismas Šiaulių tardymo izoliatoriaus teikimo netenkino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius