Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviem šūviais į galvą „agurkinį“ nušovęs M.Mažeika-Asilas neišsisuko nuo belangės

8 kartus teistas nusikaltėlis Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, bandė įrodyti, kad ne jis nužudė „Agurkinių“ grupuotės narį Igorį Laškevičių. Tačiau Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai atmetė nuteistojo skundą ir paliko galioti jam 12-os metų laisvės atėmimo bausmę. Jis buvo išteisintas dėl automobilio padegimo, tačiau tai Asilo padėties nesušvelnino.
Mindaugas Mažeika teisme
Mindaugas Mažeika teisme / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pernai Kauno apygardos teisme M.Mažeika pripažintas kaltu tyčia nužudęs žmogų, sudeginęs automobilį ir taip visuotinai pavojingu būdu sunaikinęs svetimą turtą, taip pat davęs kyšį policijos pareigūnui.

Minėtu nuosprendžiu nuteistajam buvo paskirta subendrinta dvylikos metų laisvės atėmimo bausmė, informuoja teismas.

Nuteistasis ir jo gynėjas apeliaciniu skundu prašė nuteistąjį išteisinti dėl nužudymo ir svetimo turto sunaikinimo, motyvuodami tuo, kad M.Mažeika šių nusikaltimų nepadarė, o nuosprendis buvo pagrįstas ne įrodymais, bet prielaidomis.

Asilas sutiko su jo nuteisimu dėl kyšio davimo policijos pareigūnui, bet prašė skirti švelnesnę bausmę, lygią laikotarpiui, kurį jis praleido suimtas, ir laikyti jį atlikusiu bausmę.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija, įvertinusi įrodymų visumą, nusprendė, kad būtent M.Mažeika 2016 m. Kaune, būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų ir alkoholio, tyčia du kartus šovė I.Laškevičiui į galvą, padarydamas jam sužalojimus, nuo kurių nukentėjusysis mirė, todėl ši nuosprendžio dalis palikta nepakeista.

Su „agurkinių“ grupuotę sieto 31-erių metų I.Laškevičiaus kūnas Kauno rajone buvo rastas 2016 metų kovą.

Dėl automobilio padegimo Lietuvos apeliacinis teismas M.Mažeiką išteisino, konstatavęs, kad byloje nėra įrodyta, jog būtent Asilas padarė šią nusikalstamą veiką.

Kaltinimų pareiškimo metu prokuratūra teigė, kad M.Mažeika automobilį padegė, naikindamas nužudymo pėdsakus, tačiau apeliaciniame procese ir prokuratūra sutiko su M.Mažeikos išteisinimu dėl šio kaltinimo.

„Byloje nėra duomenų, kad M.Mažeika būtų buvęs įvykio vietoje, pasirūpinęs automobilio padegimo priemonėmis. Kaltinamajame prokuratūros akte nenurodyta, iš kokių veiksmų būtų galima spręsti, kad M.Mažeika visuotinai pavojingu būdu sunaikino svetimą turtą. Tokių aplinkybių nenustatyta ir nagrinėjant bylą teisme“, – konstatuoja teisėjų kolegija.

Nors Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija M.Mažeiką dėl vienos nusikalstamos veikos išteisino, nuteistajam skirtas galutinis laisvės atėmimo bausmės dydis liko nepakitęs, nes bausmės buvo bendrinamos bausmių apėmimo būdu, t.y. griežčiausia (dvylikos metų laisvės atėmimo) bausme, skirta už nužudymą, apimant švelnesnę bausmę.

Kadangi likusi pirmosios instancijos teismo nuosprendžio dalis liko nepakeista, nuteistasis privalės atlyginti pirmosios instancijos teismo priteistus civilinius ieškinius nukentėjusiesiems: K.D. ir K.L. priteista po 20 000 Eur neturtinei žalai atlyginti, taip pat K. D. priteista beveik 1 300 Eur turtinei žalai atlyginti, daugiau kaip 1 000 Eur advokato išlaidoms padengti. Be to, nuteistasis nukentėjusiam K. L. iki pilnametystės jo išlaikymui privalės kas mėnesį mokėti po 175 Eur.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsigalioja jo priėmimo dieną ir per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius