Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviem Vilniaus bendrovėms naudojimasis nelicencijuota programine įranga atsiėjo 72 tūkst. litų

Su neteisėta programine įranga dirbusios bendrovės „Tadetas“ ir „Formos“ teismo sprendimu autorių teisių turėtojams turės sumokėti kompensaciją. Pirmoji bendrovė autorių teisių turėtojams „Autodesk“ ir „Microsoft“ turės sumokėti 35 tūkst. litų dydžio kompensaciją, o antroji įpareigota sumokėti 37 tūkst. litų dydžio kompensaciją keturiems programinės įrangos gamintojams.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nelicencijuota programinė įranga bendrovės „Tadetas“ kompiuteriuose aptikta FNTT tyrimo metu, o įmonės „Formos“ kompiuteriuose – po Vilniaus policijos pareigūnų atlikto patikrinimo.

Nelicencijuotą programinę įrangą bendrovėje „Tadetas“ Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba aptiko vykdydama tyrimą dėl įtariama, apgaulingos apskaitos tvarkymo. Patikrinimui paėmus įmonės kompiuterius, bendrovės atstovai negalėjo pateikti licencijų juose veikiančiai programinei įrangai. Kaip paaiškėjo, bendrovė savo veikloje naudojo kompiuterių programų „Autocad“, „Windows“ bei „Microsoft Office“ ir „Norton AntiVirus“ versijas be licencijų.

Apie tai, kad bendrovė „Formos“ taip pat naudoja programinę įrangą neturėdami licencijų, BSA atstovams, pranešė bsa.lt tinklalapio lankytojai. Vilniaus policijos pareigūnams patikrinus įmonės kompiuterius paaiškėjo, kad bendrovė dirbo su neteisėta „Windows“ operacine sistema, „Microsoft Office“, „Autocad“, „Architectural Desktop“, „Adobe Photoshop CS“ bei „Symantec Endpoint Protection“ kompiuterių programų kopijomis.

„Palyginus su kitais BSA narių autorių teisių pažeidimais ir jų mastu, „Tadetas“ ir „Formos“ padaryta žala yra vidutinė, pranešimų apie tokius pažeidimus per metus užfiksuojama keliasdešimt. Nesunku paskaičiuoti, kad autorių teisių turėtojams neteisėtų kompiuterių programų naudojimas versle kasmet padaro šimtus tūkstančių litų žalos“, – sakė BSA atstovaujančios advokatų profesinės bendrijos „Pranckevičius ir partneriai“ („Balticlaw Office“) advokatas Andrius Pranckevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius