Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dviguba žmogžudyste Užupyje įtariamam vyrui teismo posėdis buvo surengtas ligoninės palatoje

Šeštadienį vakare po žmonos ir dukros nužudymo Užupyje pagrindinis įtariamasis atsidūrė policijos rankose. Tačiau vyras po nusikaltimo iškeliavo į ligoninę, o ne už areštinės grotų, nes pats nukentėjo kruvinų grumtynių metu. Vilniaus apygardos prokuroras surado kūrybingą sprendimą, kaip įtariamą žudiką išlaikyti nelaisvėje, antradienį pasibaigus sulaikymui skirtoms 48 valandoms.
 Vilniaus universitetinės ligoninės atnaujinto operacinio bloko atidarymas
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po kraupaus nusikaltimo sostinės Paupio gatvėje pagrindinis įtariamasis atsidūrė ne už areštinės grotų, o ligoninėje, nes grumtynių metu buvo sužeistas pats.

Tai apsunkino teisėsaugininkų darbą, nes jiems teko išspręsti mįslę, kaip įtariamą žudiką išlaikyti nelaisvėje, nepažeidžiant įstatymų.

Įstatymų nustatyta tvarka, be teismo sprendimo ilgiausiai įtariamasis gali būti sulaikytas 48 valandas.

Pirmadienį vakare baigėsi po šeštadienio žmogžudystės numatytas įtariamojo suėmimo laikas, todėl griežčiausios kardomosios priemonės siekiančiam prokurorui Ramūnui Šileikai teko sugalvoti kūrybingą išeitį.

Teismo posėdis – palatoje

Paprastai įtariamuosius konvojaus pareigūnai iš areštinės atgabena į teismą, kuriame teisėjai nusprendžia, ar yra pagrindo apriboti nusikaltimu kaltinamo žmogaus laisvę.

Tačiau Užupyje dvigubą žmogžudystę galimai įvykdžiusium vyrui oficialiai įtarimai buvo pareikšti ne teismo posėdžių salėje, bet Lazdynų ligoninės palatoje.

To užteko, kad Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro R.Šileikos prašymas pasiųsti įtariamąjį trims mėnesiams už grotų būtų patenkintas.

Įtariamasis buvo sąmoningas

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro R.Šileikos teigimu, tokie posėdžiai yra išskirtiniai, bet visiškai teisėti.

„Teismo posėdis nebūtinai turi vykti posėdžių salėje, – sakė prokuroras R.Šileika. – Svarbu, kad teismas būtų visos sudėties.“

Prokuroras taip pat pažymėjo, kad, nepaisant sunkios įtariamojo būklės, antradienio posėdžio metu Lazdynų ligoninėje jis buvo sąmoningas.

Apie žmogžudystę pranešė pats

Kaip anksčiau pranešė 15min, šeštadienį 65 metų vyras nuėjo į Paupio gatvėje esančią parduotuvę ir pats paprašė iškviesti pareigūnus, nes teigė ką tik įvykdęs dvigubą žmogžudystę.

VIDEO: Sostinės Užupio mikrorajone vyras nužudė dukrą ir žmoną

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado įtariamojo 62 metų žmonos ir 41 metų dukros lavonus su daugybinėmis durtinėmis žaizdomis kūnuose.

Įtariamasis nedelsiant buvo sulaikytas, tačiau išvežtas ne į komisariatą, o į ligoninę, nes policijos pareigūnai pastebėjo sulaikytojo pilve buvusią durtinę žaizdą.

Pirminiais duomenimis, jis nukentėjo grumtynių su velionėmis moterimis metu.

Tuo tarpu sostinės policijos pareigūnai toliau tiria dvigubos žmogžudystės Paupio gatvėje aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius