Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviratininką partrenkęs vairuotojas sulaukė bausmės

Užpernai rudenį kelyje dviratininką automobiliu partrenkusiam 49 metų anykštiečiui V.L. paskirta dvejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas dvejiem metams. Nuteistajam taip pat vieneriems metams atimta teisė vairuoti transporto priemonę.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, tokį sprendimą išnagrinėjęs Anykščių rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą baudžiamąją bylą priėmė Anykščių rajono apylinkės teismas, kuris nukentėjusiųjų naudai priteisė du civilinius ieškinius po penkis tūkstančius litų.

Užpernai spalio 16 d. V.L. vairuojamas automobilis Opel Vectra, kelyje Anykščiai – Rokiškis lenkdamas ta pačia kryptimi važiuojantį traktorių, Naujųjų Elmininkų kaimo ribose išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu dviratininku. Partrenktas automobilio šešiasdešimtmetis dviratininkas dėl sužalojimų mirė ligoninėje.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs ir griežtesnę bausmę siūlęs Anykščių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Arvydas Miečius, teigė, kad nusikalstama veika kilo dėl vairuotojo neatsargumo ir per didelio pasitikėjimo savo jėgomis: vairuotojas pažeidė kelių eismo saugumo taisykles ir nesuvaldė automobilio, nes jam įvykio metu pritrūko vairavimo įgūdžių – transporto priemonė tapo nevaldoma ir kliudė dviratininką.

Pasak teismo ekspertizės specialisto išvados, pagal detalių išsidėstymą ant kelio buvo nustatyta, kad dviratininkas, pamatęs priešais save automobilį, suko į dešinę, į kelkraštį, tačiau nevaldomas automobilis slydo įstrižai kelio tiesiai į dviratininką.

Įstatymas tam, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė eismo saugumo taisykles ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai šiemet kartu su rajonų apylinkių kolegomis perdavė nagrinėti teismui 1 tūkst. 642 (pernai per tą patį laikotarpį – 1 tūkst. 502) baudžiamąsias bylas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius