Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvylikamečio žudikas kalės 14 metų

Prieš metus Pakruojyje dvylikametį berniuką nužudęs Gintautas Prancelevičius ketvirtadienį nuteistas kalėti 14 metų. Aukos šeimai Šiaulių apygardos teismas priteisė sumokėti beveik pusę milijono litų.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

G.Prancelevičius buvo kaltinamas nužudymu ir viešosios tvarkos pažeidimu. 2008 metų vasario 28-osios pavakarę daugiabučio namo kieme tarp grupės jaunuolių ir 43-ejų G.Prancelevičiaus kilo konfliktas.

Vyras paėjo tolyn, o netrukus lenktiniu peiliu į krūtinę dūrė pro šalį bėgusiam dvylikamečiui, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, konflikte nedalyvavo. Peilio geležtė kliudė širdį. Užpuolikas paspruko, o berniukas mirė vežamas į ligoninę.

Užpuoliką ir nusikaltimo įrankį padėjo surasti kinologai, vyrui konstatuotas 1,68 promilės girtumas.

Kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo G.Prancelevičiui atmesti, nes nustatyta, kad konfliktą išprovokavo grupė jaunuolių. Tačiau vyras pripažintas kaltu dėl nepilnamečio nužudymo iš chuliganiškų paskatų. Savo veiksmų nuteistasis paaiškinti negalėjo.

Žudikas nuteistas kalėti 14 metų, jam priteista aukos šeimai atlyginti 400 tūkst. litų neturtinę žalą ir beveik 6 tūkst. litų turtinės žalos.

Anksčiau su teisėsauga problemų neturėjęs G.Prancelevičius augina tris mažamečius vaikus. Nuteistojo artimieji teigė, jog vyras, tarnaudamas sovietinėje kariuomenėje, patyrė traumą, dėl psichikos ligos jam skirtas antros grupės invalidumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius