Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dzūkijoje atskleistas nelegalus grybų prekeivių tinklas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos valdyba kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra atliekamame ikiteisminiame tyrime išaiškino nelegalų Dzūkijoje veikusį grybų ir uogų prekybos tinklą, kurio šešėlinė apyvarta per pusantrų metų siekė apie 5 milijonus litų.
Spanguolės ir padės išvengti ligų, ir sustiprins organizmą, jei vis tik susirgote.
Uogos / 123rf.com nuotr.

Tikrindami operatyvinę informacija ir bendradarbiaudami su Valstybine mokesčių inspekcija, FNTT tyrėjai nustatė, kad Varėnoje veikianti įmonė, kaip įtariama, klastojo įsigijimo ir pardavimo dokumentus ir remdamasi jais supirkinėjo didelius kiekius įvairių grybų ir uogų, kurie vėliau buvo išgabenami ir realizuojami įvairiose Europos Sąjungos valstybėse.

Kratų metu rastos 22 tonos sukrautų į vilkiką ir paruoštų gabenti į Vakarų Europą įvairių uogų, kurių vertė apie 200 tūkstančių litų.

Surinkta duomenų, kad organizuotos grupės nariai įsteigė nelegaliai veikusių supirktuvių tinklą Alytaus, Lazdijų, Varėnos, Šalčininkų rajonuose ir dideliais kiekiais be dokumentų supirkdavo miško gėrybes. Po to, siekiant legalizuoti grybų įgijimą, buvo išrašomi tikrovės neatitinkantys bendrovės „E“ apskaitos dokumentai (grynųjų pinigų išmokėjimo kvitai) ir jų pagrindu įtariamieji iš kasos išimdavo dideles sumas grynųjų pinigų. FNTT tyrėjai, tikrindami griežtos apskaitos pinigų išmokėjimo dokumentus, nustatė ir tikrovės neatitinkančių faktų. Pavyzdžiui, dalis asmenų, neva gavusių grynuosius pinigus, iš viso neegzistuoja, kita dalis – jau mirę. Įtariama, kad tokiu būdu klastodama apskaitos dokumentus organizuota grupė įgydavo buhalterijoje neapskaitytų lėšų ir padidindavo bendrovės sąnaudas. Atskleista, kad pelno mokesčio deklaracijose buvo įrašomi melagingi duomenys ir sumažinamas mokėtinas pelno mokestis. Paskaičiuota, kad iš viso organizuota grupė galėjo valstybės biudžetui padaryti daugiau nei 660 tūkstančių litų žalą.

Bendrovėje, kurioje dirbo organizuotos grupės nariai, bei jų gyvenamosiose vietose FNTT tyrėjai atliko kratas. Kratų metu rastos 22 tonos sukrautų į vilkiką ir paruoštų gabenti į Vakarų Europą įvairių uogų, kurių vertė apie 200 tūkstančių litų. Patikrinus uogų pervežimo dokumentus nustatyta, kad jie suklastoti ir išrašyti visai kitos įmonės vardu. Taip pat kratų metu paimti suklastoti bendrovės „E“ buhalterinės apskaitos dokumentai, užrašai, kurie gali būti juodraštiniai, kompiuterinės laikmenos ir kiti duomenys, bylojantys apie bendrovėje tvarkomą juodąją buhalterinę apskaitą.

Trims bendrovėje dirbusiems asmenims pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo. Dviem įtariamiesiems teismas paskyrė kardomąsias priemones – suėmimą, o trečiajam – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu įtariamiesiems paskirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas į turtą, kurio vertė siekia 1 milijoną litų. Šiuo metu, atliekant nusikalstamos veiklos tyrimą, siekiama išsamiai ir visapusiškai nustatyti įtariamųjų ir jų bendrininkų neteisėtai ir nusikalstamai gautas pajamas ir turtą tam, kad teisminio proceso metu būtų galima taikyti išplėstinį turto konfiskavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius