Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Čekanavičius vėl įtariamas pedofilija (atnaujinta 15.57 val.)

Bausmę už pedofiliją atlikęs ir prieš pusmetį į laisvę išėjęs 59 metų Ervydas Čekanavičius vėl pateko į policijos akiratį. Vyras įtariamas 13-mečio tvirkinimu.
Pedofilai savo aukas neretai apsvaigina įvairiais medikamentais ar kitomis medžiagomis, pvz., klofelinu.
Pedofilai savo aukas neretai apsvaigina įvairiais medikamentais ar kitomis medžiagomis, pavyzdžiui, klofelinu.

Kauno Santakos policijos komisariate trečiadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio sveikatos sutrikdymo. Jį inicijavo anonimo skambutis, kurio policija sulaukė trečiadienį. Neprisistatęs asmuo pranešė, kad Vytenio gatvėje esančiame E.Čekanavičiaus bute tądien lankėsi trylikametis.

Žinodami, kad E.Čekanavičius anksčiau buvo teistas už lytinius nusikaltimus, pareigūnai tą pačią dieną apklausė, kaip įtariama, nukentėjusį paauglį. Jo parodymai neviešinami. Taip pat, policijos teigimu, kol kas per anksti teigti, kad nepilnamečiui kaip nors sutrikdyta sveikata. Į šiuos klausimus bus atsakyta gavus teismo medicinos ekspertų išvadas.

Iki vakar įtariamasis dar nebuvo apklaustas, jis nesulaikytas. Neoficialiais duomenimis, ketvirtadienį įtariamojo bute lankydamiesi pareigūnai rado daugybę pornografijos vaizdo įrašų, taip pat medikamentų, sukeliančių apsvaigimą, įvairių dokumentų (gydytojo pažymėjimas ir pan.) bei antspaudų, kurie, kaip įtariama, yra suklastoti.

Papildyta 15.57 val. Pasak tyrimui vadovaujančios Kauno miesto apylinkės prokuratūros Nepilnamečių nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokurorės Tatjanos Samulevičienės, teismo ekspertinzė neparodė, kad paauglys būtų sužalotas ar kitaip nuskriaustas.  „Teismo ekspertizė neparodė, kad buvo padarytas nusikaltimas. Tačiau reikia palaukti cheminių tyrimų rezultatų, kurie parodys, ar berniukas nebuvo apsvaigintas“,– sakė prokurorė. Pasak jos, apklausiamas nepilnametis apie E.Čekanavičių nepasakė nieko blogo. Ne Kaune gyvenantis paauglys pasakojo su "dėde" susitikęs Vilniuje. Anksčiau jie nebuvo pažįstami. Vėliau kartu nuvažiavo į Kauną. 

„Berniukas auga pas globėjus. Jie nėra asocialūs," – teigė T.Samulevičienė. Iš karto po apklausos jie paauglį išsivežė namo. 

Pasak prokurorės, ketvirtadienį apklaustas ir pats E.Čekanavičius. Teigiama, kad jis įvykio aplinkybių išvis nekomentavo. Tačiau sutiko įsileisti pareigūnus į butą, kad būtų atlikta krata.

 „Buvo atliktas viskas, kas tokiomis situacijomis turėjo būti atlikta: apklausos, krata. Tačiau tik sulaukus cheminių tyrimų rezultatus bus aišku, buvo ar ne padarytas nusikaltimas", – sakė prokurorė.

 15min.lt primena, kad 2003-iaisiais Kauno miesto apylinkės teismas E.Čekanavičių nuteisė 7 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme už santykiavimą su nepilnamečiu bei jo tvirkinimą.

Bausmės terminas, pritaikius Amnestijos įstatymą, buvo sumažintas šeštadaliu. Šią teismo skirtą bausmę E.Čekanavičius atliko Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius