Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egiptiečiai į Lietuvą vyko su vogtais ir suklastotais graikiškais dokumentais

Kenos geležinkelio stotyje pasieniečiai iš tranzitinio traukinio išlaipino ir atgal į Baltarusiją išsiuntė du Egipto piliečius, kurie tikrinimo metu pateikė vogtus ir suklastotus graikiškus dokumentus.
Dokumentų patikra
Dokumentų patikra / VSAT nuotr.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai Kenos geležinkelio stotyje tikrino iš Baltarusijos įvažiavusio traukinio Sankt Peterburgas–Kaliningradas keleivių dokumentus.

Kontrolės metu du tamsaus gymio vyrai VSAT pareigūnams pateikė 20 ir 26 metų Egipto piliečiams išduotus pasus ir leidimus gyventi Graikijoje. Pastarieji trečiųjų šalių piliečiams atstoja Šengeno vizą ir suteikia teisę patekti ir būti bendrijos erdvėje.

Egiptiečių pasai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiams kilo įtarimų dėl jų graikiškų leidimų. Netrukus Kenos užkardos pareigūnai išsiaiškino, kad šie abu dokumentai neaiškiomis aplinkybėmis yra dingę iš Graikijos konsulato Vokietijoje ir yra ieškomi kaip pavogti.

Šiek tiek rusiškai kalbėję egiptiečiai apklausos metu prisipažino suklastotus graikiškus leidimus įsigiję Rusijoje iš nepažįstamo asmens.

VSAT pareigūnai anuliavo užsieniečių turėtus leidimus gyventi Graikijoje ir abu egiptiečius tą pačią dieną traukiniu Vilnius–Maskva grąžino į Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius