Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglės Kusaitės byloje apklausta areštinės slaugytoja

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, nagrinėjantis klaipėdietės Eglės Kusaitės bylą, kurioje ji kaltinama melagingu pranešimu apie nusikaltimą ir melagingu įskundimu, trečiadienį apklausė Vilniaus areštinės, kurioje mergina teigia buvusi sumušta, slaugytoją.
Eglė Kusaitė
Eglė Kusaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Slaugytoja Ana Balujeva aiškino, kad areštinėje apžiūrima mergina skundėsi galvos skausmu, nerimu. Slaugytoja sakė smurto žymių nekonstatavusi. Ji taip pat aiškino, kad asmeniui nesiskundžiant rimtesniais sveikatos sutrikimais viso kūno apžiūra neatliekama. Slaugytoja patvirtino ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, kad E.Kusaitei pagal išsakytus negalavimus ji davė valerijono tabletę.

E.Kusaitė teigia, kad tiriant baudžiamąją bylą, kurioje jai pareikšti įtarimai dėl terorizmo, ketinus susisprogdinti Rusijos karinėje bazėje, esančioje Čėčėnijoje, areštinėje Vilniuje ji buvo sumušta rusakalbių asmenų, Rusijos FSB atstovų.

Kaltinamajame akte rašoma, kad 2010 spalio 12 dieną Generalinėje prokuratūroje E.Kusaitė prokurorui Gintarui Jasaičiui nurodė, kad 2009 metais areštinėje pareigūnai prieš ją naudojo fizinį smurtą ir patyčias, VSD pareigūnai esą vertė ją prisipažinti. Prokuroras Justas Laucius neva atsisakė grąžinti jai daiktus ir darė spaudimą. Esą vėliau per apklausas ji patyrė ir fizinį smurtą, ir seksualinį pareigūnų priekabiavimą, buvo leidžiami psichotropiniai vaistai.

Nusprendusi, kad klaipėdietės teiginiai nepatvirtinti, prokuratūra pradėjo tyrimą dėl melagingo pranešimo apie nusikaltimus. Prokuratūra šiuos aiškinimus įvertino kaip melagingų parodymų davimą.

Trečiadienio posėdyje pati E.Kusaitė pareiškė priėmusi poziciją šioje byloje parodymų neduoti ir į klausimus neatsakinėti. Ji sakė savo poziciją išdėsčiusi 2010 metų liepos 2 dieną surašytame skunde.

Galbūt melagingus E.Kusaitės parodymus dėl smurto nagrinėjantis teismas yra pareikalavęs originalaus merginos apžiūros areštinėje akto – šiuo metu byloje yra keli skirtingi nuorašai ir E.Kusaitė ginčija savo parašo tikrumą ant kai kurių dokumentų. Originalo tikimasi sulaukti iki posėdžio kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius