Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keletą metų už atlygį berniukus tvirkinęs buvęs „Neptūno“ darbuotojas stos prieš teismą

Uostamiesčio teismą netrukus turėtų pasiekti berniukų tvirkinimo byla. Per pastaruosius penkerius metus nukentėjo 13 berniukų, o įtariamuoju tapo 34-erių Viktoras Usovas, anksčiau dirbęs krepšinio klube „Neptūnas“.
Viktoras Usovas
Viktoras Usovas / Neptūno klubo feisbuko nuotr.

Nuo įtariamojo sulaikymo prabėgo daugiau kaip metai. Visą šį laiką vyko sudėtingas tyrimas, apklausti nukentėję vaikai, kiti asmenys. Prokuratūroje vykęs darbas jau baigiamas, liepą byla turėtų pasiekti teismą.

„Šiuo metu vyksta susipažinimas su bylos medžiaga, visiems proceso dalyviams suteikiama teisė susipažinti su medžiaga, pareikšti prašymus, papildymus, atlikti veiksmus, apžiūrėti daiktus, apklausti asmenis. Iki birželio 28 dienos tai gali daryti kiekvienas proceso dalyvis – tiek įtariamasis, tiek nukentėję, jų įgalioti atstovai, advokatai, nustatytas terminas. Jei nebus prašymų, o jei bus, bus išspręsti, rašysiu kaltinamąjį aktą. Liepą byla jau turėtų pasiekti teismą“, – sakė Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė.

Tvirkino daug metų

Pareigūnai po ilgo ir sudėtingo tyrimo pernai pavasarį sulaikė klaipėdietį Viktorą Usovą, kuris įtariamas kelerius metus tvirkinęs mažamečius ir nepilnamečius berniukus Klaipėdos rajono ribose ir kituose Lietuvos miestuose. Įtariama, jog vyras nusikaltimus galimai vykdydavo tik nakties metu įvairių markių automobiliuose, kurie priklausė įtariamajam arba buvo nuomojami ar skolinami.

Sulaikytas asmuo laikėsi didelio konspiratyvumo, buvo labai atsargus, aukoms prisistatydavo esąs turtingas verslininkas iš Vilniaus miesto, gydytojas, masažistas arba turtingo Lietuvos verslininko, kurio neįvardydavo, sūnus. Įtariamajam pavykdavo įkalbėti socialiai pažeistus vaikus tenkinti jo lytinę aistrą už įvairų atlygį, t.y. alkoholį, tabako gaminius, pinigus ir galimai narkotines medžiagas.

V.Usovui inkriminuojama 18 nusikalstamų veikų pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dėl vaiko įtraukimo girtauti. Nuo V.Usovo nukentėjo tiek vaikų namų globotiniai, tiek šeimose gyvenantys nepilnamečiai vaikai.

„Reikėtų atkreipti dėmesį į elektroninį bendravimą. Visiems tėvams akcentuoju, stebėkite, ką veikia jūsų vaikai, ne visada reikia pasitikėti, reikia patikrinti“, – paklausta, kokie ryšiai siejo V.Usovą su vaikais, užsiminė prokurorė. Tęstinio pobūdžio nusikaltimas vyko 2013–2018 metais, dalis vaikų su V.Usovu bendravo ir buvo tvirkinami ne kartą.

Ikiteisminio tyrimo metu apklaustas V.Usovas savo kaltės nepripažino. Vėliau, vyrui pareiškus įtarimus, jis pasinaudojo teise neduoti parodymų, atsakyti į klausimus pažadėjo teisme.

Anksčiau V.Usovas yra dirbęs Klaipėdos „Neptūno“ projektų vadovu. Praėjusių metų rugpjūtį 15min skelbė, kad atleistas iš šių pareigų V.Usovas klubui negrąžino 45 tūkst. eurų vertės BMW. Dar 2009 m. V.Usovas nuskambėjo spaudoje, kai prisidėjo prie „Martini“ klube surengtos labdaringos akcijos organizavimo, tuomet už bilietus gauti pinigai buvo skiriami vaikams. Taip pat panašu, kad V.Usovas buvo gerokai įklimpęs į skolas – dar jam dirbant „Neptūno“ klube, ten suplaukė šūsnis antstolių prašymų dėl įvairių su juo susijusių bylų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius