-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Eišiškių pasieniečiams įkliuvęs vyras į „Audi“ kontrabandinių rūkalų prikišo, kur tik lindo

Eišiškių kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė Šalčininkų rajono gyventoją, kuris grįždamas iš Baltarusijos automobilio slėptuvėse vežė daugiau kaip tūkstantį pakelių nelegalių rūkalų.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Eišiškių kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos automobiliu „Audi A8“ grįžtančio 23-ejų Šalčininkų rajono gyventojo dokumentus. Jie buvo tvarkingi, o vairuotojas deklaravo nieko draudžiamo negabenantis.

Pasieniečiams automobilis pasirodė įtartinas, todėl nuspręsta „Audi A8“ patikrinti detaliai. Paaiškėjo, kad įvairiose mašinos vietose prikišta nelegalių rūkalų. 1020 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital QS“ buvo slepiama variklio skyriuje, po sėdynėmis, bagažinės dalyje, daiktadėžėje ir kitur. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Varėnos pasieniečiai Šalčininkų rajono gyventojui dėl kontrabandos pradėjo administracinę teiseną. Šią bylą nagrinės teismas. Kontrabandininkui gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti 2000-aisiais pagamintą „Audi A8“.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Purvėnų pasienio užkardoje, praneša VSAT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius