-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ėjo pasidaryti pinigų, prisidarė bėdų

Vėlyvą kovo 14-osios vakarą alkoholį viename Šiaulių miesto pietinio mikrorajono kieme gurkšnojusių jaunuolių linksmybės baigėsi, kai jie alkoholio pritrūko, o pinigų jam nusipirkti nebeturėjo. Įkaušusi trijulė šią problemą spręsti nutarė lengviausiu keliu – ką nors pavogti ir parduoti. Kadangi miesto pietinio mikrorajono kiemuose stovi daug automobilių, tad vieną jų apšvarinti jie ir nutarė.
Areštinė
Areštinė. Asociatyvinė nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, apie pusė dvyliktos nakties dar nemiegojusi Gardino gatvės gyventoja pastebėjo, kaip kieme trys vaikinai slankioja apie automobilius ir juos apžiūrinėja. Moteris, įtarusi negerus jų kėslus, paskambino į policiją. Tuo metu vienas jaunuolių jau spėjo įlįsti į VW GOLF, išlupti USB laikmeną ir kėsinosi ištraukti dar ir grotuvą „Pioneer“. Jaunuolius pabaidė atvykstantis patrulių ekipažas. Ilgapirščiai spruko į skirtingas puses.

Kadangi nakties tamsa yra nusikaltėlių sąjungininkė, nes labai gerai juos slepia, tad į pagalbą buvo pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi, kuris vieną įtariamąjį greit demaskavo. Pėdsakai šunelį atvedė prie netoli įvykio vietos esančio daugiabučio namo, ant kurio laiptų sėdėjo ir į žvaigždes žiūrėjo iš pirmo žvilgsnio niekuo dėtas romantikas.

Tačiau šuns reakcija parodė, kad čia sėdi ką tik svetimame automobilyje pabuvojęs vaikinas. 23 metų E.O. buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,8 prom.), jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Šiauliečiui pareikštas įtarimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę. Įtarimai dėl šios nusikalstamos veikos buvo pareikšti ir jo bendrininkams 20-mečiui D.G. bei 21-erių metų Ž.Č., kurie buvo nustatyti ir apklausti jau kitą dieną.

Policijos pareigūnams šįkart teko ieškoti ne tik nusikaltimą padariusių asmenų, bet ir nukentėjusiojo. Apie pasikėsinimą apvogti automobilį naktį jam pranešė kriminalistai, kuriems teko padirbėti, kol surado apvogtuoju automobiliu besinaudojant asmenį, nes „VW Golf“ registruotas buvo kito asmens vardu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius