-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekonovus“ angaro gaisrą gesinę ugniagesiai: „Supratome, kad vykstame į pragarą“

„Mūsų komandos ugniagesiai gelbėtojai, atvykę į gaisrą, pamatė tikrą pragarą. Visi dirbo pasiaukojamai. Kitą dieną aš jiems pasakiau: „Vyrai, aš jumis didžiuojuosi“. Tai išskirtiniai žmonės, tikri profesionalai“, – kalbėjo Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos viršininkas Arūnas Kosčicas, prisimindamas spalio 2-osios dienos gaisrą.
Ugniagesiai gesina gaisrą
Ugniagesiai gesina gaisrą / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

15min primena, kad gausios ugniagesių pajėgos Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, gesino bendrovės „Ekonovus“ angare kilusį didžiulį gaisrą. Trečiadienį padėkoti ugniagesiams gelbėtojams į šią komanda buvo atvykęs bendrovės direktorius Remigijus Veikalas.

Pasak R.Veikalas, tai buvo pirmoji jo darbo diena direktoriaus pareigose.

„10 valandą mane pristatė kolektyvui, o 16 valandą angare jau kilo gaisras. Buvau pasitiktas su fejerverkais. Labai ačiū ugniagesiams, kuriems pavyko juos užgesinti.

Nesitikėjau, kad pirmąją darbo dieną reikės reaguoti į gaisrą ir jo padarinius. Tiesiog įvyko nelaimė, kurios niekas nesitikėjo. Gaisrai būna tik statistiniai įvykiai, kuriuos pamatai per televiziją, kol jie nepaliečia tavęs asmeniškai. Dabar suprantu, kiek ugniagesiams gelbėtojams reikia drąsos ir fizinės ištvermės. Ir kad šis darbas kupinas iššūkių ir pasiaukojimo.

Greitos ugniagesių reakcijos dėka pavyko išvengti dar didesnių nuostolių – šalia yra įsikūrę ir daugiau įmonių. Sunku ir įsivaizduoti, kas būtų, jeigu taip greit nebūtų sureaguota. Tik kai susiduri su tokia situacija, supranti, kiek daug priklauso nuo šitų žmonių rankų“, – sako R.Veikalas.

Atsidėkodamas už nuoširdų darbą, 2-osios komandos ugniagesiams, kurie pirmieji atvyko į gaisrą, jis atvežė didžiulį tortą, o visiems 50-čiai Vilniaus ugniagesių, jį gesinusių, perdavė saldžias dovanas.

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos pamainos vado Jono Barsulio teigimu, šios pamainos ugniagesiai gaisrą gesino iki 8 valandos ryto, o kita juos pakeitusi pamaina – dar iki 16.30 val.

„Jau išvažiavę pro garažo vartus ir pamatę dūmų stulpą supratome, kas mūsų laukia. Gaisro plotas buvo labai didelis, angare buvo daug degių medžiagų – popieriaus, plastiko. Iš pradžių, kol suvažiavo kitos komandos, mums labai trūko žmonių. Ir aš noriu padėkoti savo vyrams, kurie įdėjo daug pastangų ir nurodytas užduotis atliko puikiai. Jie, negailėdami jėgų, dirbo 16 valandų“, – sakė pamainos vadas.

Kaskart važiuojant į gaisrą, kol jo nematai, jauti baimę. Bet kai atvyksti, ji dingsta.

23-ejų metų darbo patirtį turinčiam operacijų vadovui Iljai Drozdui teko gesinti ne vieną didžiulį gaisrą. Jo teigimu, svarbiausia yra teisingai organizuoti gesinimą ir aprūpinti ugniagesius.

„Kiekvienas gaisras yra pavojingas ir patiems ugniagesiams: labai aukšta temperatūra, gali griūti konstrukcijos. Todėl labai svarbu laikytis darbų saugos taisyklių, bet ne visada tai pavyksta. Todėl didelio gaisro metu budi ir greitoji medicinos pagalba. Ugniagesiui labai svarbu būti gerai fiziškai pasirengusiam, todėl nuolat rengiami įvairūs užsiėmimai.

Vykdami į šį gaisrą ir pamatę dūmų stulpą, supratome, kad vykstame į pragarą, kad reikės nemažai padirbėti. Žinoma, kaskart važiuojant į gaisrą, kol jo nematai, jauti baimę. Bet kai atvyksti, ji dingsta. Tiesiog dirbi savo darbą. Sudėtingiausi tie gaisrai, kuriuose kyla pavojus žmonių gyvybėms. Šįkart to nebuvo, nes žmonės jau buvo išėję iš angaro“, – pasakojo I.Drozdas.

Pasak ugniagesių gelbėtojų, žmonės retai ateina padėkoti ugniagesiams gelbėtojams, tačiau tokių atvejų būna. „Kartais patys atvyksta, kartais parašo padėkas“, – sakė jie.

Komandos viršininkas A.Kosčicas, didžiuodamasis savo komandos ugniagesiais gelbėtojais, sakė, jog jie šįkart pasielgė kaip fievai – sutramdė ugnį, rašoma VPGT pranešime žiniasklaidai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius