Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperimentas: kiek smūgių reikia tvoti beisbolo lazda norint išdaužti langą

Vasara – atostogų metas. Nenuostabu, kad šiuo metų laiku padaugėja įžūlių vagysčių iš namų ir butų. 15min atliko eksperimentą, kurio metu buvo mėginama išdaužti stiklo paketą.

Eksperimentui įgyvendinti buvo pasirinktas stiklas, dengtas apsaugine plėvele. Tariamas vagišius, mėgindamas sudaužyti šį langą, sulaužė turėtą beisbolo lazdą, įsibrauti į patalpas jam nepavyko.

Tuo tarpu sudaužyti paprastą langą, pasirodė labai lengva užduotis. Net su ta pačia sulaužyta beisbolo lazda užteko vos dviejų smūgių ir dvigubame stiklo pakete žiojėjo didžiulė skylė. Tiesa, kur kas didesniu iššūkiu tapo ne lango sudaužymas, o pavojingos šukės, kurios pažiro ant žemės ar liko įstrigusios lango rėme.

„Įsivaizduokite, jeigu įsilaužimas vyktų naktį ir kas nors miegotų prie lango. Šukės neabejotinai sužalotų“, – sakė Ovidijus Šiaudvytis, UAB „AŠA“ pardavimų vadovas.

O.Šiaudvytis prisiminė istoriją, kuomet Kaune Savanorių prospekte vagys mėgino pavogti kompiuterius. Tąsyk į vitriną buvo mesta šaligatvio plytelė. Vitrinos langai buvo apklijuoti apsaugine plėvele, todėl pavogti kompiuterių nepavyko.

Plėvelių yra įvairių tipų. Jos būna skirtos praleidžiamos šviesos mažinimui, šilumos sulaikymui, dekoratyvinės, skirtos apsaugai. Pastarosios nuo kitų skiriasi savo storiu.

VIDEO: Eksperimentas: ar lengva sudaužyti langą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius