Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai nesuabejojo alkoholio kiekio matuokliu, kuris nustatė girtumą Ukmergės rajono merui Algirdui Kopūstui

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad nėra pagrindo netikėti pirminiais alkoholio kiekio matuoklio parodymais, kuriais buvo užfiksuotas Ukmergės rajono mero Algirdo Kopūsto girtumas.
Algirdas Kopūstas
Ekspertai nesuabejojo alkoholio kiekio matuokliu, kuris nustatė girtumą Ukmergės rajono merui A.Kopūstui. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Nesuabejota prietaiso parodymais“, – BNS sakė A.Kopūsto administracinę bylą nagrinėjantis Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjas Rinaldas Adamonis.

Žiniasklaida skelbė, kad teismo paskirtą psichiatrijos ekspertizę atlieka priklausomybės ligų teismo psichiatrai ekspertai. Jie susipažįsta su visa pateikta bylos medžiaga ir pateiks savo išvadas.

Tačiau ir gavus ekspertizės išvadas antradienį planuotas administracinės bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, nes į jį neatvyko protokolą surašiusios Lietuvos kelių policijos tarnybos patrulių kuopos vadas Arturas Belianas.

Pasak teisėjo R.Adamonio, šaukimas A.Belianui įteiktas, jį pasirašė policijos raštinės atstovė.  Kodėl A.Belianas nepasirodė posėdyje, nežinoma. Policija dar turėjo pateikti teismui dokumentą.

„Nei patys atvyko, nei dokumentą pateikė“, – sakė teisėjas. Pasak teisėjo, A.Belianas anksčiau dalyvaudavo posėdžiuose, buvo aktyvus proceso dalyvis, galbūt jis dabar atostogauja.

Bylos nagrinėjimas atidėtas spalio 15 dienai. A.Kopūsto atstovas prašo dar papildomai kviesti liudytojus, ekspertus, kurie atliko ekspertizę.

Žiniasklaida paskelbė, kad pernai lapkritį policininkai, sustabdę A.Kopūsto automobilį ir patikrinę jo blaivumą, nustatė 0,8 promilės alkoholio, tačiau ligoninėje esą nustatyta, kad meras buvo visiškai blaivus. Savivaldybės tarybos posėdyje paklaustas, ar iš tiesų vairavo neblaivus, A.Kopūstas tada pareiškė negalvojantis, kad padarė tokį administracinį teisės pažeidimą.

Ukmergės rajono merui valstiečiui liaudininkui 63 metų A.Kopūstui gresia piniginė bauda nuo 1 iki 1,5 tūkst. litų ir vairuoti teisės atėmimas nuo 1 iki 2 metų.

Šiemet opozicija siūlė atleisti trečią kadenciją vadovaujantį merą dėl kelių pagrindinių motyvų – dėl pranešimų, kad jis galėjo vairuoti būdamas neblaivus ir dėl žiniasklaidoje skelbtos informacijos apie atgaline data gautos netekto darbingumo pensijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius