Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektrėnų komisarą A.Grudinskį kelių policija nubaudė už greitį: „Džiugu, kad kolegos principingi“

Posakis apie tai, kad varnas varnui akies nekerta, bent jau Lietuvos policijoje neaktualus. Tuo įsitikino ilgametis Elektrėnų policijos komisariato viršininkas Andžejus Grudinskis, tarnybiniu automobiliu viršijęs greitį ir sulaukęs už tai nuobaudos.
Andžejus Grudinskis
Andžejus Grudinskis jį sustabdžiusiems kolegoms pretenzijų neturi. Atvirkščiai, giria juos už sąžiningą tarnybą. / 15min ir Lietuvos policijos nuotr.

Registruota, kad komisaras Andžejus Grudinskis padarė pažeidimą: nustatytą greitį viršijo nuo 31 km/val. iki 40 km/val.

Už tai vairuotojams numatoma piniginė nuobauda – nuo 120 iki 170 eurų.

KET pažeidęs pareigūnas suskubo pasinaudoti galimybe mokėti pusę baudos.

Tačiau per pastaruosius metus nebaustiems pažeidėjams gali būti taikoma didelė nuolaida – jie savanoriškai gali sumokėti pusę minimalios baudos. Komisariato viršininkas A.Grudinskis suskubo šia visiems siūloma lengvata pasinaudoti, savo piniginę palengvindamas tik 60 eurų.

„Taip, įkliuvau vairuodamas. Esu žmogus, padariau klaidą – nestebėjau spidometro ir viršijau greitį. Yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas, ir nieko čia nepadarysi, buvau neatidus“, – kalbėdamas su 15min, atsakomybės nesikratė A.Grudinskis.

Prie tarnybinio automobilio vairo sulaikytas pareigūnas važiavo darbo reikalais, tačiau pripažino, kad jokios neatidėliotinos užduoties ir būtinybės skubėti nebuvo.

Vienintelis dalykas, kuris interviu metu iš komisaro lūpų galėjo nuskambėti kaip pasiteisinimas, buvo apie tai, kad pažeidimas padarytas tiesiame, visiškai nepavojingame ir neavaringame kelio ruože.

„Bet kolegų aš nesmerkiu. Dirba principingai – šaunuoliai!“ – suskubo pridurti 15min pašnekovas.

Suprasti akimirksniu

  • A.Grudinskis yra ilgametis Vilniaus apskrities VPK Elektrėnų policijos komisariato viršininkas, tiesa, jo kadencija eina į pabaigą.
  • Likti eiti tas pačias pareigas dar vienai penkerių metų kadencijai Policijos departamento prie VRM Rotacijos komisija A.Grudinskiui pasiūlė 2014 m. pradžioje.
  • Jokios kritikos dėl vadovavimo komisariatui profesionalumo A.Grudinskis pastaraisiais metais bent jau viešoje erdvėje nesulaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius