-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sunkus sausio 13-osios rytas Rusijos ambasados darbuotojui: automobilį „numetė“ bet kaip ir dingo

Su 15min redakcija susisiekė sostinės Olimpiečių gatvės gyventojai ir pranešė apie pirmadienio rytą tiesiai prie įvažiavimo į stovėjimo aikštelę „numestą“ ir visiems kelią užblokavusį Rusijos ambasados automobilį. Suradus jo vairuotoją, šis kaimynams atrodė apsvaigęs. Policijai apie įvykį buvo pranešta, tačiau pareigūnai tegalėjo informuoti ambasadą apie įvykį. Rusijos ambasada pranešė, kad darbuotojo laukia drausminės poveikio priemonės dėl „akivaizdaus Kelių eismo taisyklių pažeidimo“. Darbuotojo blaivumo niekas netikrino.
Užstatytas įvažiavimas į stovėjimo aikštelę
Užstatytas įvažiavimas į stovėjimo aikštelę / 15min skaitytojo nuotr.

Gyventojai 15min pasakojo, kad ankstų sausio 13-osios rytą, maždaug 6 val., pakilę į darbus negalėjo išvažiuoti iš stovėjimo aikštelės, nes „Mercedes“ automobilis su Rusijos ambasados numeriais buvo paliktas tiesiai prieš išvažiavimo vartus.

Nedelsiant buvo iškviesta policija, tačiau pareigūnai daug pagalbos suteikti negalėjo.

Vilniaus apskrities policija 15min sakė, kad jie apie incidentą informavo ambasadą, o ši atsakė, kad automobilis netrukus bus patrauktas. Vyro pareigūnai neieškojo, jo blaivumo netikrino.

Pareigūnų rankos greičiausiai buvo surištos, nes ambasadų darbuotojus saugo diplomatinis imunitetas.

Jis vos ne vos pastovi ant kojų, todėl tiesiog duoda automobilio raktus, kad perstatytų jo automobilį, – skundėsi kaimynas.

Kaimynai prisibeldė

Tačiau laikas bėgo, o vairuotojas nepasirodė. Galiausiai kaimynai patys išsiaiškino, kuriame bute gyvena vyras, šiaip ne taip jį prižadino.

„Jis vos ne vos pastovi ant kojų, todėl tiesiog duoda automobilio raktus, kad perstatytų jo automobilį“, – pasakojo vienas namo gyventojas.

Kaimynų spėjimu, vairuotojas esą buvo per girtas įvažiuoti į stovėjimo aikštelę, todėl automobilį paliko bet kaip.

„Aš tiesiog nepatikėčiau, jei pats nebūčiau visko matęs“, – informavo tapatybės prašęs neatskleisti žmogus.

Ambasada žada nuobaudas

15min susisiekus su Rusijos ambasada, telefonu atsiliepęs atstovas spaudai Aleksandras Kudriavcevas paprašė klausimus atsiųsti raštu, taip pat, jei įmanoma, pateikti incidento įrodymus, kad situacija būtų aiškesnė.

Raštu išsiųstuose klausimuose 15min prašė pakomentuoti kaimynų teiginius, kad vairuotojas ryte galėjo atrodyti apsvaigęs ir atsisakė pats vairuoti automobilį.

Pasiteirauta, ar ambasada galėtų atskleisti, kas konkrečiai naudojosi šiuo automobiliu ir ar šiam darbuotojui pirmadienis buvo darbo diena, jei taip, ar jis laiku atvyko į darbą.

Taip pat paprašyta pateikti paties vairuotojo paaiškinimą ir ambasados poziciją šiuo klausimu, galbūt bus atliekamas vidinis tyrimas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rusijos ambasada
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rusijos ambasada

„Tai, kas nutiko, yra akivaizdus darbuotojo padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Jam bus taikomos drausminės poveikio priemonės“, – tokio atsakymo į visus savo klausimus iš Rusijos ambasados sulaukė 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius