-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eugenijui Ostapenkai – nesėkmės uostamiesčio teismuose

Klaipėdos apygardos teismas atmetė Eugenijaus Ostapenkos apeliacinį skundą byloje dėl konflikto su mediku, o Klaipėdos miesto apylinkės teismas toliau nagrinėja šio skandalingo artisto baudžiamąją bylą dėl melagingo pranešimo apie nusikaltimus.
Eugenijus Ostapenko
Eugenijus Ostapenko / J. Andriejauskaitės/15min.lt. nuotr.

2012 m. rugsėjo 20 d. Klaipėdos apygardos teismas atmetė Eugenijaus Ostapenkos apeliacinį skundą dėl 2012 m. gegužės 23 d. nutarties, kuria bylos procesas dėl mediko Remigijaus Vertelio patraukimo baudžiamojon atsakomybėn už nežymų sveikatos sutrikdymą buvo nutrauktas, pareiškėjui E.Ostapenkai atsisakius kaltinimo.

Apeliaciniame skunde E.Ostapenko teigė, kad pirmosios instancijos teismas šiukščiai pažeidė jo teises į teisingą baudžiamųjų bylų užbaigimo procesą ir padarė jam žalą, kadangi baudžiamąją bylą, iškeltą pagal privatų E.Ostapenkos kaltinimą R.Verteliui dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo po įvykio ligoninėje, nutraukė jam atsisakius kaltinimo, o kitos Klaipėdos miesto apylinkės teisme nagrinėjamos baudžiamosios bylos, kurioje viešosios tvarkos pažeidimu dėl to paties įvykio ligoninėje kaltinamas E.Ostapenko, o nukentėjusiuoju pripažintas R.Vertelis, dėl jų susitaikymo nenutraukė. 

E.Ostapenko teismo prašė pripažinti, kad jis su R.Verteliu susitaikė abiejose bylose, ir jas nutraukti.

Teisėjų kolegija nutartyje pažymėjo, kad skundžiama apylinkės teismo nutartis yra teisėta ir pagrįsta – kaip ir numatyta baudžiamajame įstatyme, privataus kaltinimo baudžiamojoje byloje teismas surengė taikinamąjį posėdį ir būtent jame E.Ostapenko ir R.Vertelis susitaikė. Tuo tarpu valstybinio kaltinimo byloje, kokia yra E.Ostapenkai iškelta baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo, taikinamojo posėdžio instituto baudžiamasis įstatymas nenumato.

Todėl E.Ostapenkai iškeltos baudžiamosios bylos dėl šio nusikaltimo prieš R.Vertelį nutraukimas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius, ko E.Ostapenko ir  prašė apeliaciniame skunde, negalimas.

Teisėjų kolegija dar akcentavo ir tai, kad bylą nagrinėjant apylinkės teisme E.Ostapenko sutiko, kad byla būtų nagrinėjama nedalyvaujant jo advokatui, savo procesines teises suprato ir pats savo iniciatyva pateikė teismui prašymą nutraukti privataus kaltinimo procesą jam ir gydytojui R.Verteliui susitaikius.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis neskundžiama, pažymima teismo pirmininko patarėjos Gintarės Daugėlaitės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Savo ruožtu Klaipėdos miesto apylinkės teismas toliau tęsia E.Ostapenko bylos nagrinėjimą dėl melagingo pranešimo, informuoja Klaipėdos miesto apylinkės teismo atstovas ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Kęstutis Butvydas.

Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme po pertraukos vėl buvo nagrinėjama byla, kurioje Eugenijus Ostapenko įtariamas melagingai pranešęs apie sumušimą ir vagystę.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad E.Ostapenko pranešė policijai apie žinomai nebūtą nusikaltimą. Teisiamojo posėdžio metu E.Ostapenko, duodamas parodymus, teigė, kad viename Klaipėdos naktiniame klube jį sumušė grupė vaikinų bei pagrobė mobiliojo ryšio telefoną.

Kitas teisiamasis posėdis vyks rugsėjo 28 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius