-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 29

F.Kukliansky kirtis L.Ragelskui teisme: „Kad žydai lupikautojai, rengia sąmokslą – tai antisemitizmas“

Rezonansinėje prorusiško veikėjo Lauryno Ragelskio baudžiamojoje byloje dėl neapykantos kurstymo ir niekinimo apklaustos pirmosios liudytojos. Tarp jų buvo ir Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky, kuri savąją poziciją iš teismo tribūnos pareiškė be užuolankų: tai, dėl ko asmuo šiuo atveju yra teisiamas, yra „klasikinis antisemitizmas“, už kurį valstybė ir jos teisėsaugos institucijos privalo griežtai bausti, kaip už nusikalstamą veiką.
Temos iliustracija: liudytoja F.Kukliansky ir kaltinamasis L.Ragelskis akis į akį susidūrė teisme.
Temos iliustracija: liudytoja F.Kukliansky ir kaltinamasis L.Ragelskis akis į akį susidūrė teisme. Požiūriai radikaliai išsiskyrė. / Kadras iš 15min filmuotos medžiagos

„Apskritai, aišku, galima neatkreipti dėmesio į tokias šiukšles.
Bet aš, kaip pirmininkė, galvoju, kad tai įeina į mano pareigas – kreiptis į teisėsaugą ir laukti valstybės reakcijos“, – tvirtino žydų bendruomenės vadovė.

Tik portalas 15min stebėjo teismo posėdį, kuriame F.Kukliansky apklausta kaip liudytoja rezonansinėje byloje dėl išpuolio prie Baltarusijos ambasados ir po to „Youtube“ paviešintos vaizdo medžiagos.

Teisėjas ir proceso dalyviai šios liudytojos prašė prisiminti bei pagrįsti, kokie konkrečiai kaltinamojo veiksmai, žodžiai, buvo įžeidžiantys, nepriimtini, tad F.Kuklianky teko motyvuoti tiek savąją, tiek visos žydų bendruomenės poziciją: buvo girdimas tautinės neapykantos kurstymas ir netgi raginimas žydų atžvilgiu imtis konkrečių veiksmų.

F.Kukliansky prasitarė, kad teismo salėje tokio akibrokšto nesitikėjo: po posėdžio šią liudytoją užsipuolė aktyvi L.Ragelskio rėmėja.

„Jei vokiečiai II Pasaulinio karo metais buvo naciai, o dabar kažkas atsistotų gatvėje ir šauktų, kad „vokiečiai naciai!“ ir juos reikia vyti iš Lietuvos – čia nebūtų kvietimas susidoroti su kitos tautybės žmogumi? Nors toks istorinis faktas, kad buvo vokiečių nacių, čia dariusių negerus dalykus, egzistuoja“, – tarsi retorinį klausimą tokią situaciją modeliavo liudytoja, teigdama, kad negalima neatsakingai plakti į krūvą bei laisvai interpretuoti nesusijusių dalykų.

Beje, po posėdžio šią liudytoją užsipuolė viena aktyvi L.Ragelskio rėmėja bendražygė. F.Kukliansky prasitarė, kad teismo salėje tokio akibrokšto nesitikėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius