-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fiktyvūs įmonių pardavimai negelbsti nuo baudžiamosios atsakomybės

Bandydamas išvengti beveik 700 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio bei siekdamas savo naudai įgyti per milijoną litų biudžeto lėšų, klaipėdietis verslininkas savo įmonės akcijas fiktyviai pardavė asocialiam Latvijos Respublikos piliečiui, tačiau tai jo neišgelbėjo nuo baudžiamosios atsakomybės. Išsisukti nuo teisėsaugos nepavyko ir kitam bankrutavusios bendrovės vadovui, praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šią savaitę Klaipėdos miesto apylinkės teismas priėmė du sprendimus panašaus pobūdžio baudžiamosiose bylose, kurias baigė Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus  prokurorė Diana Mikelėnienė.

Sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir dokumentų klastojimu kaltintą buvusį UAB „Žanvita“ direktorių 36 m. klaipėdietį V. M. teismas pripažino kaltu dėl visų trijų jam inkriminuotų nusikaltimų veikų ir paskyrė subendrintą 8580 Lt piniginę baudą.

Pagal Mokesčių inspekcijai pateitas deklaracijas už 2009 m. UAB „Žanvita“ į valstybės biudžetą privalėjo sumokėti 699 tūkst. 618 litų pridėtinės vertės mokesčio. Siekdamas to išvengti, bendrovės direktorius 2010 gegužės 26 d. įmonės akcijas fiktyviai pardavė vienam asocialiam Latvijos Respublikos piliečiui. Klastodamas dokumentus, jis jau neva naujojo įmonės direktoriaus vardu užpildė PVM deklaracijas, į jas melagingai įrašydamas apie tariamai valstybei grąžintą per 1 mln. litų. 

Byloje pareikštą Valstybinės mokesčių inspekcijos 699 tūkst. 618 litų civilinį ieškinį teismas nurodė išsireikalauti civilinio proceso tvarka.

Išsisukti nuo teisėsaugos nepavyko ir jau kartą baudžiamuoju teismo įsakymu už dokumentų klastojimą 2340 Lt dydžio pinigine bauda nubaustam buvusiam UAB „Verslo banga“ 46 m. direktoriui. A. K.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas, kaip ir prašė prokurorė, A. K. už apgaulingą apskaitos tvarkymą paskyrė subendrintą 3900 litų dydžio piniginę bausmę.

Klaipėdietis nuteistas už tai, kad siekdamas išvengti bendrovei iškeltos bankroto bylos procedūrų, ją fiktyviai pardavė savo pažįstamam.

Įskaitęs į bausmės dydį vieną sulaikymo dieną, teismas kaltininkui paskyrė gautinę 3640 Lt baudą, kurią jis į valstybė biudžetą privalo sumokėti per 6 mėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius