Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Floridos kurorte lietuvis įkliuvo su milžiniška kokaino siunta

Jungtinių Amerikos Valstijų Maratono mieste, Floridoje, vienas lietuvis įkliuvo policijai su beveik 76 kilogramų kokaino siunta. Skelbiama, kad su kroviniu Matas Vėžauskas valtimi plaukė iš kitos šalies.
Matas Vezauskas ir kokaino siunta
Matas Vėžauskas ir kokaino siunta / JAV ir vietos policijos nuotr.

Apie sulaikytą lietuvį antradienį pranešė Floridos salų policija. Jos teigimu, tai – 32-ejų Matas Vėžauskas (JAV teisėsauga ir spauda pavardę rašo be lietuviškų raidžių – Vezauskas).

Jis buvo sulaikytas po to, kai jo valtyje aptikti 64 paketai kokaino, iš viso – 75,8 kg.

Skelbiama, kad lietuvis į JAV valtimi atplaukė vienas iš neįvardijamos kitos valstybės. Pranešama, kad ta valstybė gali būti Meksika.

JAV policijos nuotr./Matas Vėžauskas
JAV policijos nuotr./Matas Vėžauskas

Lietuvio valtis buvo apieškota dėl to, kad šis nesuderino savo atplaukimo į JAV su šios šalies Pasienio ir muitinės tarnyba.

„Noriu padėkoti specialiųjų operacijų dalinio pareigūnams ir tarnybiniam keturkojui Mako ir kitiems teisėsaugos kolegoms už sunkų darbą, siekiant užkardyti šiems narkotikams kelią į mūsų gatves“, – policijos pranešime cituojamas vietos šerifas Rick'as Ramsay.

Majamio pasienio patrulių sektoriaus vyriausiasis patrulis Walteris Slosaras socialiniame tinkle „Twitter“ išplatintame pareiškime teigė, kad sulaikyto kokaino vertė gatvėje vertinama 2,6 mln. dolerių.

JAV policijos nuotr./Kokaino siunta
JAV policijos nuotr./Kokaino siunta

M.Vėžauskui pateikti kaltinimai dėl neteisėto kokaino gabenimo. Liepos 12 d. jis turi stoti prieš teisėją ir atsakyti į kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius