Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT atlieka tyrimą dėl neteisėtos prekybos garso, vaizdo ir navigacine technika

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame nusikalstamos „šmikinių“ grupuotės nariai įtariami neteisėta prekyba garso, vaizdo ir navigacine technika. Įtariama, kad iš nelegalios prekybos gauta daugiau nei 4,5 mln. litų pajamų.
FNTT
FNTT / 15min.lt

FNTT Panevėžio apygardos valdyba tyrimą atlieka dėl neteisėto vertimosi ūkine veikla, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo ir neteisėto praturtėjimo, kuriame yra pareikšti įtarimai 7 asmenims, laikinai apribotos nuosavybės teisės į 3 namus, 6 žemės sklypus, 5 automobilius ir 102 sąskaitose esančias pinigines lėšas įvairiuose Lietuvos bankuose.

Kratų metu FNTT tyrėjai aptiko 700 vienetų automobilinės garso, vaizdo ir navigacinės technikos. Įtariama, kad ši technika galėjo būti vogta. Vertinant aptiktos automobilinės technikos vertę juodojoje rinkoje, ji gali siekti daugiau nei 500 tūkstančių litų. Kratų metu FNTT tyrėjai rado ir paėmė klausymosi aparatūrą padedančią aptikti ir ją galinčią blokuoti įrangą, 30 mobiliųjų telefonų ir beveik 100 SIM kortelių, 8 kompiuterius, įvairių asmenų vardu išduotas bankines korteles, tarp jų leidžiančias banko sąskaitas valdyti internetu ir mobiliuoju telefonu, svetimas asmens tapatybės korteles, tarp jų ir suklastotų. Be to, atliekant kratas buvo aptiktas pistoletas „ČZ“ su šoviniais, o patikrinus duomenų bazėje nustatyta, kad jis vogtas. Ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo prokuroro nutarimu atskirtas ir perduotas tirti Panevėžio apskrities vyriausiajam policijos komisariatui. 

Pirminiais tyrimo duomenimis, nusikalstamos „šmikinių“ grupuotės nariai įsigydavo, kaip įtariama, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse vogtą prabangiuose automobiliuose naudojamą vaizdo, garso ir navigacinę techniką ir ją, naudodamiesi internetinės prekybos sistema Ebay, parduodavo Kinijos, Taivano, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos įmonėms ir fiziniams asmenims.

Dalis technikos buvo parduodama ir Lietuvoje. Įtariamieji buvo įsirengę technikos remonto dirbtuves, kur, kaip įtariama, vogta aparatūra buvo perprogramuojama. Siekdami nuslėpti nusikalstamą veiklą, įtariamieji naudojo įvairias konspiracijos priemones ir metodus: dažnai keisdavo mobiliuosius telefonus ir SIM korteles, naudojo užšifruotus pokalbius ir klausymosi aparatūrą, padedančią ją aptikti ir galinčią blokuoti įrangą, be to, pinigų pervedimams, jų išgryninimui ir bankų sąskaitų valdymui naudojosi įvairių fizinių asmenų vardais atidarytomis banko sąskaitomis ir jų valdymo priemonėmis. Įtariamieji gyveno artimų giminaičių vardu įsigytuose prabangiuose namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius