Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT baigė tyrimą dėl statybų bendrovės vadovo „įbetonavusio“ beveik pusę milijono

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Kretingos rajono bendrovės direktorius įtariamas daugiau nei 400 tūkstančių litų pasisavinimu, sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir dokumentų klastojimu.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / FNTT nuotr.

Nustatyta, kad 2008–2009 metais Kretingos statybos bendrovė Palangoje pastatytuose apartamentuose atliko vidaus darbus. Statybininkai šiame Palangos centre esančiame dideliame objekte liejo ir montavo grindis.

Tačiau bendrovės buhalterinės apskaitos dokumentuose užfiksuota, kad tokius statybos darbus atliko kita bendrovė, kuri prekiavo dažais lengviesiems automobiliams. Atlikdami ikiteisminį tyrimą, FNTT tyrėjai išaiškino, kad tarp statybos ir dažais prekiaujančios bendrovės jokių sandorių neįvyko, o netikrus dokumentus (statybos rangos sutarties sąmatą, atliktų darbų aktą, sąskaitą faktūrą, kasos pajamų orderio kvitus už 405 774 litų) suklastojo statybos bendrovės direktorius. Suklastotus dokumentus bendrovės vadovas įtraukė į buhalterinę apskaitą ir 61 897 litais sumažino mokėtiną pridėtinės vertės mokestį. Be to, šiuos suklastotus dokumentus direktorius panaudojo kaip atskaitingas asmuo – pridėjo juos prie savo avansinių apyskaitų ir nurodė, kad už tariamai atliktus darbus su kita bendrove atsiskaitė grynaisiais pinigais. Suklastotais dokumentais pagrindęs darbus, kretingiškis iš Kretingos rajono bendrovės kasos gavo bei pasisavino daugiau kaip 400 tūkstančių litų.

Baigta baudžiamoji byla perduota Klaipėdos apygardos teismui. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už įvykdytą turto pasisavinimą, sukčiavimą ir kitus finansinius nusikaltimus statybų bendrovės vadovui gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius