-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT baigtoje byloje – 134 tūkst. litų PVM nesumokėjęs vilnietis verslininkas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Vilniaus apskrities skyrius kartu su Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl sostinėje veikiančios transporto paslaugas teikiančios bendrovės, įsikūrusios Gelvonų g., Vilniuje, kurios direktorius kaltinamas neteisingu duomenų apie gautas pajamas teikimu, tokiu būdu išvengiant pareigos sumokėti beveik 134 tūkstančius litų pridėtinės vertės mokesčio.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / FNTT nuotr.

Tyrimas FNTT pradėtas bendradarbiaujant su Valstybinės mokesčių inspekcijos Vilniaus apskrities skyriumi. Nustatyta, kad transporto bendrovė iš dviejų išperkamosios nuomos bendrovių įsigijo du krovininius automobilius „Mercedes Benz“ su priekabomis. Už šias transporto priemones buvo išrašytos kreditinės PVM sąskaitos faktūros, kurių bendra suma viršijo daugiau nei 600 tūkstančius litų, tačiau 133 792 litai pridėtinės vertės mokesčio buhalterinės apskaitoje nebuvo išskirti ir nedeklaruoti. Išaiškinta, kad bendrovė pažeidė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo nuostatas, kad „bet kokie pasikeitimai, įforminti kreditiniais ir debetiniais dokumentais, privalo būti traukiami į prekių tiekėjo arba paslaugų tiekėjo, taip pat pirkėjo PVM apskaitą“.

Transporto bendrovės vadovas už tai, kad neteisingai pateikė duomenis apie mokėtiną beveik 134 tūkstančių litų pridėtinės vertės mokestį, gali būti baudžiamas bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Baudžiamoji byla bus nagrinėjama Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius