-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

FNTT demaskavo sukčius, apgaule išviliojusius iš gyventojų 0,5 milijono litų (nuotraukos)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Utenos apskrities skyriaus pareigūnai kartu su Utenos rajono apylinkės prokuratūra išaiškino 3 asmenų nusikalstamą grupę, kuri, klastodama įmonės dokumentus, iš Lietuvos gyventojų apgaule įgijo daugiau kaip 450 tūkstančių litų.
Įtariamųjų būstas
Įtariamųjų būstas / FNTT nuotr.

Kaip informuoja FNTT, atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad už įvairius finansinius nusikaltimus 5 kartus teisti uteniškiai L. V. ir S. L. 2008 m. ir 2009 m. nusipirko dvi bendroves „L“ ir „T“, kurių vardu buvo sudaromi fiktyvūs sandoriai su užsakovais dėl durų ar baldų gamybos.

Bendrovių „L“ ir „T“ vardu visoje Lietuvoje su gyventojais buvo sudaromos sutartys dėl neva gaminamų durų ar baldų. Išaiškinta, kad iš gyventojų buvo imamas 50 procentų avansas. Tačiau realiai bendrovės negamindavo ir neparduodavo jokių prekių, o iš gyventojų gauti pinigai buvo naudojami nusikalstamos grupės nariams finansuoti.

Nusikalstamos grupės nariai uteniškis L. V. ir Utenos gyventoja S. L. už apgaule įgytus pinigus nusipirko prabangius amerikietiškus automobilius Lincoln bei Pontiac, apmokėdavo paskolą už bendrovės vardu įgytą butą Utenoje, kuriame patys ir gyveno.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys, kad nusikalstamos grupės nariai apgavo daugiau kaip 200 Lietuvos gyventojų ir iš jų apgaule įgijo daugiau kaip 450 tūkstančių litų.

Siekiant surinkti įkalčius nusikalstamos grupės narių gyvenamosiose vietose, bendrovių administracinėse patalpose Utenoje ir jų naudojamuose automobiliuose buvo atliktos kratos, kurių metu rasta ir paimta: juodoji buhalterija, fiktyvios sutartys su užsakovais dėl durų ar baldų gamybos, grynųjų pinigų priėmimo kvitai. FNTT Utenos apskrities skyriaus pareigūnai, patikrinę aptiktus bendrovių „L“ ir „T“ dokumentus, nustatė, kad buhalterinė apskaita iš viso nebuvo tvarkoma – nebuvo fiksuojamos grynųjų pinigų pajamos ir išlaidos, nepildyti apskaitos registrai, nesudaryta finansinė atskaitomybė. Byloje pareikštiems civiliniams ieškiniams užtikrinti iš įtariamųjų kratų metu paimti juvelyriniai dirbiniai, paveikslai, kompiuterinė technika, automobiliai ir kitas turtas.

Po sulaikymo nusikalstamos grupės nariams L. V., S. L. ir abiejose bendrovėse dirbusiai G. J. pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir vadovavimo juridiniam asmeniui, siekiant nuslėpti nusikalstamą veiklą. Nusikalstamos grupės organizatoriams paskirtos kardomosios priemonės: L. V. – suėmimas 3 mėnesiams, S. L. – suėmimas 2 mėnesiams, o G. J. – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius