Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT į teismą perdavė tyčinį bankrotą nekilnojamojo turto prekybos bendrovei sukėlusius asmenis

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame 37-erių metų kaunietis K. M. kartu su 60-ties metų bendrininku K. P. įtariami iššvaistę daugiau nei 3,7 mln. litų nekilnojamuoju turtu prekiaujančios bendrovės turto ir sukėlę tyčinį jos bankrotą.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / FNTT nuotr.

Atskleista, kad K.M., būdamas nekilnojamuoju turtu prekiaujančios bendrovės direktoriumi ir kasininku, kartu su bendrininku K. P. 2009 m. vasario mėnesį 65 tūkstančių litų vertės žemės sklypą už nepagrįstai mažą kainą (tik už 30 tūkstančių litų) pardavė bendrovės vadovo  motinai.

Po mėnesio, kovą,  kaltinamieji dviem kauniečiams 18 žemės sklypų, esančių Sitkūnuose, Kauno rajone, pardavė beveik už 870 tūkstančių litų, nors reali parduotų žemės sklypų kaina tuomet buvo beveik 3 milijonai litų. Be to, FNTT tyrėjai išaiškino, kad bendrovės direktorius K. M. suklastojo 2,13 ha bendrojo ploto žemės sklypo pirkimo–pardavimo sutartį, kuria remiantis K. P. grynaisiais buvo sumokėtas 1,6 milijono litų avansas. Atskleista, kad  gautą milijoninę sumą K. P. gavo, bet sklypo taip ir nepardavė.

Įtariamiesiems K. M. ir K. P. iššvaisčius daugiau nei 3,7 milijono litų nekilnojamojo turto įmonės apyvartinių lėšų, pastaroji negalėjo atsiskaityti su tiekėjais ir kreditoriais, todėl tapo nemoki ir bankrutavo.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota į Kauno apygardos teismą. Už įvykdytas nusikalstamas veikas kaltinamiesiems gresia maksimali laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius