-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT ir Baltarusijos pareigūnai užkirto kelią milijoninei cigarečių kontrabandai į Lietuvą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba buvo informuota, kad Baltarusijos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Kriminalinė milicija sėkmingai baigė tarptautinę operaciją, kurios metu išaiškintas stambios cigarečių kontrabandos į Lietuvą ir kitas Europos Sąjungos valstybes kanalas.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / FNTT nuotr.

Kaip rašoma FNTT pranešime, realizuojant surinktą informaciją sulaikyta daugiau nei 12,5 milijono vienetų cigarečių. Viena dalis cigarečių buvo aptikta patikrinus Lietuvoje registruotą vilkiką, kuris Baltarusijos pasienyje buvo deklaruotas kaip tuščias ir kurio maršrutas turėjo keliauti per Latviją į Lietuvą.

Kita dalis cigarečių buvo aptikta netoli pasienio su Lietuva įrengtuose dviejuose nelegaliuose sandėliuose Baltarusijoje. Iš jų kontrabandinės cigaretės buvo kraunamos į vilkikuose įrengtas slėptuves ir gabenamos ne tik į Lietuvą, bet ir į kitas Europos Sąjungos valstybes.

Bendras FNTT ir Baltarusijos Kriminalinės milicijos pareigūnų tyrimas buvo pradėtas analizuojant įtartinus piniginius srautus, vykdytus lengvatinės prekybos bendrovių sąskaitose.  Operatyviai keičiantis informacija ir tęsiant tyrimo veiksmus, pradėtus šių metų kovo mėnesį, kai Panevėžio mieste buvo sulaikyta 5,03 milijono kontrabandinių cigarečių, buvo išaiškintas Baltarusijoje ir Rusijoje veikusios organizuotos grupės, įtraukusios ir Lietuvos bei Latvijos piliečius, nelegalių cigarečių gabenimo ir realizavimo tinklas. 

Visos sulaikytos cigaretės yra vienos populiariausių Lietuvos nelegalioje rinkoje, o jas realizavus šalies biudžetui būtų padaryta  5 mln. litų  žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius