Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FNTT sulaikė prieštaringos reputacijos verslininką S.Rachinšteiną

Apie tai trečiadienį vakare pranešta LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“. Anot televizijos, ginkluoti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai į Sergejui Rachinšteinui priklausančias patalpas Šeškinės gatvėje atlikti kratų atvyko apie 14 valandą. Po kurio laiko antrankiai buvo uždėti ir pačiam, kartą už sukčiavimą jau teistam, verslininkui.
Sergejus Rachinšteinas
Sergejus Rachinšteinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pati krata pastate, kuriame įrengtos komercinės ir gyvenamosios patalpos, truko apie valandą, apžiūrėti ir automobiliai.

Būtent netoli pastato esančioje automobilių aikštelėje FNTT pareigūnai ir pranešė S.Rachinšteinui, kad jis yra sulaikomas bei, pamatę LNK operatorius, kartu susėdo į tarnybinį automobilį tamsintais stiklais.

Patys tyrėjai teigė atliekantys procesinius veiksmus, detalesnių komentarų nepateikė ir FNTT atstovė Modesta Zdanauskaitė, kuri 15min sakė, kad daugiau informacijos apie atliekamą tyrimą tikimasi pateikti „artimiausiomis dienomis“.

Komentuoti sulaikymo televizijai nesutiko nei pats S.Rachinšteinas, nei jo advokatas Mindaugas Dūda.

„Sakiau, komentarų nebus. Tuo viskas pasakyta“, – teigė verslininko gynėjas.

„Nekomentuosiu, atsiprašau“, – tepasakė ir pats S.Rachinšteinas.

Verslininkas su teisėsauga yra susidūręs ir anksčiau – S. Rachinšteinas po daugiau nei pusantrų metų trukusios Interpolo paieškos ir slapstymosi Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Kambodžoje, Tailande bei Vietname ekstradicijos būdu į Lietuvą buvo pargabentas 2016 metų rugpjūčio mėnesį.

Lietuvoje jis atliko daugiau nei dvejų metų trukmės laisvės atėmimo bausmę po to, kai buvo pripažintas kaltu dėl augiau nei 700 skirtingų kaltinimo epizodų ir nuteistas už sunkiausius finansinius nusikaltimus – valstybei priklausančio svetimo turto didelės vertės sukčiavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius