Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT teismui perdavė bylą dėl neteisėto praturtėjimo

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto kauniečio verslininko praturtėjimo, negalėjusio teisėtomis pajamomis pagrįsti daugiau nei 0,5 milijono litų grynųjų pinigų.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Kaip rašoma FNTT pranešime, ikiteisminio tyrimo, kurį atliekant buvo bendradarbiauta su Valstybine mokesčių inspekcija, metu nustatyta, kad trijų Kaune esančių bendrovių vadovas per trejus metus išlaidų turėjo daugiau nei gavo pajamų.

Kaunietis daugiau nei 500 tūkst. litų grynųjų pinigų dalinai mėgino pagrįsti paskolų lapeliais, gautais iš savo vadovaujamų statybų, draudimo ir elektros gamyba užsiimančių bendrovių darbuotojų ir draugų. Tačiau FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai surinko pakankamai duomenų, kad verslininkui skolinę asmenys neturėjo tokių lėšų.

Vienam iš fiktyvių paskolų raštelių autorių pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingų parodymų ir dokumentų klastojimo.

Baigta baudžiamoji byla perduota Kauno apylinkės teismui.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad asmuo, turėjęs nuosavybės teise didesnį negu 500 MGL vertės turtą, kuris negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius