-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

FNTT tiria šaldymo technika prekiavusią įmonę, įtariamą juodąja buhalterija

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra atlieka uostamiestyje veikiančios šaldymo ir vėdinimo sistemomis bei įvairia buitine technika prekiaujančios bendrovės ikiteisminį tyrimą, kurios direktorius S.V. įtariamas sukčiavimu, turto pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.
Sulaikyti dokumentai
Sulaikyti dokumentai / FNTT nuotr.

Pirminiais duomenimis, juodojoje bendrovės buhalterijoje neapskaitytos pajamos gali siekti 3 milijonus litų, o nesumokėtų mokesčių suma – apie 900 tūkstančių litų. Įtariama, kad bendrovės gautos pajamos galėjo būti pasisavintos.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities valstybine mokesčių inspekcija, išaiškino, kad kelerius metus prekes pirkę asmenys į 36-erių metų bendrovės direktoriaus asmenines banko sąskaitas įnešė daugiau nei 1 milijoną litų. Atskleista, kad piniginės lėšos į asmenines sąskaitas galėjo būti pervestos už bendrovės parduotą produkciją, t. y. šaldymo ir vėdinimo sistemas bei įvairią buitinę techniką, tačiau bendrovės buhalterijoje neapskaitytos. Turima duomenų, kad lėšos už įtariamojo asmeniškai parduotą įvairią buitinę techniką taip pat buvo pervedamos į jo asmenines, o ne bendrovės, sąskaitas. Buitinę techniką S. V. galėjo įsigyti iš įvairių fizinių ar juridinių asmenų, o lėšas, gautas pardavus bendrovei priklausančią šaldymo techniką ar atlikus jos montavimo–aptarnavimo darbus, fiksuodavo tik juodojoje buhalterijoje.

Ikiteisminio tyrimo metu FNTT tyrėjai atliko 13 kratų Klaipėdoje ir Vilniuje. Jų metu paimti daiktai ir dokumentai, įrodantys, kad bendrovėje buvo pavyzdingai tvarkoma juodoji buhalterija.

Sulaikytam S. V. pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras, organizuojantis ikiteisminį tyrimą ir jam vadovaujantis, įtariamajam skyrė kardomąją priemonę – 30 tūkstančių litų užstatą. Tęsiant ikiteisminį tyrimą įtariamųjų ratas gali didėti.

Tyrimo metu laikinai apribota nuosavybės teisė į V.S. nekilnojamąjį turtą, kuris vertinamas daugiau nei 2,2  milijono litų.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia iki dešimties metų laisvės atėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius