Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT tyrėjai sulaikė Estijos pilietį, bandžiusį legalizuoti 200 tūkst. eurų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Vilniaus apygardos valdybos tyrėjai atskleidė dar vieną vadinamąjį socialinės inžinerijos sukčiavimo atvejį ir sulaikė Estijos pilietį, kuris kartu su bendrininkais Lietuvos sostinėje mėgino legalizuoti apgaule gautus 180 900 eurų.
Eurai
Eurai / FNTT nuotr.

Tyrimo duomenimis, šių metų pradžioje bendrininkų grupės, kurioje yra ir užsienio valstybių piliečių, apgauta Jungtinės Karalystės kompanija į Lietuvoje registruotos įmonės sąskaitą pervedė 180 900 eurų (624 105 Lt).

VIDEO: Vilniuje estas bandė legalizuoti beveik 200 tūkst. eurų

FNTT pareigūnai nustatė, kad Lietuvoje registruotos bendrovės akcijų turi ir jai vadovauja Estijos Respublikos pilietis, kuris jau anksčiau buvo teistas Estijoje. Vilniuje registruota bendrovė realiai jokios veiklos nevykdo, neturi nei patalpų, nei darbuotojų, nemoka jokių mokesčių. FNTT Vilniaus apygardos valdybos tyrėjai iš Jungtinės Karalystės vieno banko operatyviai gavo patvirtinančius duomenis, kad šimtatūkstantinė pinigų suma, pervesta į Lietuva, buvo atlikta apgaule ir neteisėtai.

Operacijos metu FNTT Vilniaus apygardos valdybos tyrėjai sulaikė Estijos pilietį, mėginusį išsigryninti apgaule gautą didelę pinigų sumą. Kratų metu buvo rasta ir paimta 15 tūkst. eurų grynaisiais pinigais, banko išduotų atpažinimo priemonių bei užsienio valstybių bankų mokėjimo kortelės.

Siekiant užkirsti kelią pinigų legalizavimui, visoms piniginėms lėšoms – 180 900 eurų laikinai pritaikytas nuosavybės teisių apribojimas. Sulaikytam Estijos piliečiui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo. Užtikrinant neatidėliotinų proceso veiksmų atlikimą, Vilniaus m. apylinkės teismo sprendimu Estijos piliečiui skirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams.

Kratų metu buvo rasta ir paimta 15 tūkst. eurų grynaisiais pinigais, banko išduotų atpažinimo priemonių bei užsienio valstybių bankų mokėjimo kortelės.

Tęsiant šį ikiteisminį tyrimą aiškėja ir kitos galimos Estijos piliečio vadovaujamos bendrovės įvykdytos nusikalstamos veikos. Jau nustatyta, kad Estijos piliečio valdoma bendrovė 2014 metais iš vienos Vokietijoje veikiančios įmonės įsigijo prekių už daugiau kaip 2 mln. eurų, tačiau jų pirkimai ir pardavimai nebuvo deklaruoti ir nuo šių sandorių nesumokėti jokie mokesčiai.

FNTT Vilniaus apygardos valdyboje ikiteisminis tyrimas dėl socialinio inžinerinio sukčiavimo tęsiamas. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius