-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT tyrimas: atskleista kauniečių grupuotė, prekiavusi kontrabandiniais pesticidais

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl keturių kauniečių, kurie vertėsi draudžiamų pesticidų kontrabanda. Trims iš jų pareikšti kaltinimai dėl neteisėtos juridinio asmens veiklos, svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo. Ketvirtasis asmuo jau nubaustas baudžiamuoju įsakymu, – pranešimu spaudai informuoja FNTT.
atskleista-kaunieciu-grupuote-prekiavusi-kontrabandiniais-pesticidais
Atskleista kauniečių grupuotė, prekiavusi kontrabandiniais pesticidais

Minėti kauniečiai organizavo falsifikuotų augalų apsaugos priemonių („Basis“, „Granstaras“, „Glinas“, Cerone“, „Opus“, „Aktara“, „Akcetamiprid“ ir kt. falsifikatų) pirkimą iš Kinijos bei jų pristatymą į Lietuvą.

Tuo tikslu Jungtinėje Karalystėje įregistravo įmonę, įmonės direktoriumi paskyrė nieko apie daromą nusikalstamą veiką nežinantį asmenį ir juo naudodamiesi organizavo falsifikuotų pesticidų pirkimą iš Kinijos bei jų pristatymą Lietuvoje. Lietuvoje taip pat buvo įkūrę kelias bendroves, per kurias, siekdami įteisinti nelegalių produktų naudojimą, vykdė nusikalstamą veiklą. Dalį šių įmonių dokumentų, siekdami išvengti atsakomybės, perdavė asocialiems asmenims.

Sulaikyti kontrabandiniai pesticidai
Sulaikyti kontrabandiniai pesticidai

FNTT tyrėjai, įgyvendindami ikiteisminį tyrimą, atliko 15 kratų įtariamųjų namuose, transporto priemonėse, įmonėse ir kitose vietose. Taip pat aptikta nelegaliai atvežtų augalų apsaugos priemonių sandėliavimo vieta, kurioje rasta beveik 1 tona birių ir beveik 2 tūkst. litrų purškiamų draudžiamų augalų apsaugos priemonių – pesticidų, jų fasavimui specialiai pritaikytos taros, etikečių.

VIDEO: Atskleista kauniečių grupuotė, prekiavusi kontrabandiniais pesticidais

Tyrimo metu nustatyta, kad minėti asmenys, neturėdami prekių ženklo savininkų – JAV, Vokietijos ir Šveicarijos įmonių ar jų įgaliotų atstovų Lietuvoje leidimo, panaudodami specialiai įgytą tarą, išpilstė augalų apsaugos priemones į pakuotes, neatitinkančias teisėtų gamintojų originalioms prekėms keliamų reikalavimų.

Pateikus mėginius tyrimams nustatyta, kad visi jie nėra originalūs, neturi su jais bendros kilmės, pakuotės ir ženklinimai neatitinka teisėtų gamintojų gaminamų originalių prekių specifikacijos.

Rastų augalų apsaugos priemonių vertė pagal teisėtų gamintojų gaminamų originalių prekių vertę – beveik 660 tūkst. eurų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius