-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford Focus“ vairuotojas triuku su gumine valtimi pareigūnų neapkvailino

Apvardų ežeru kontrabandininkai iš Baltarusijos atplukdė 7 tūkst. pakelių cigarečių. Pareigūnus mėginta apkvailinti triuku su dviem labai panašiomis valtimis.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Ignalinos rajone į pasieniečių rankas pakliuvo Apvardų ežeru iš Baltarusijos atplukdytas 7 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių krovinys.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai stebėjo ties Ignalinos rajono Žibakių kaimu esantį Apvardų ežerą. Juo eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

VSAT pareigūnai sulaikė „Ford Focus“ vairuotoją, 17-os metų Ignalinos rajono gyventoją.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus kolegų, kad čia gali būti bandoma atgabenti neteisėtą krovinį.

Pasaloje budėję VSAT pareigūnai ežere pastebėjo iš Baltarusijos pusės Lietuvos teritorijos link gumine valtimi plaukiantį asmenį. Tuo pat metu sausuma į pakrantę atvažiavo automobilis „Ford Focus“ su priekaba. Joje gabenta kita guminė valtis.

Priplaukusi valtis, kurioje buvo krovinys, ežeru atplaukusio vyro ir „Ford Focus“ vairuotojo buvo ištraukta į sausumą. Atvežtąją automobilio priekaboje plaukiojimo priemonę jie nuleido į vandenį. Tada iš Baltarusijos atplaukęs vyras išsiyrė atgal į ežerą.

VSAT pareigūnai sulaikė „Ford Focus“ vairuotoją. Paaiškėjo, kad tai 17-os metų Ignalinos rajono gyventojas. Tęsiant vietovės apžiūrą buvo sulaikyti dar trys asmenys – 28, 30 ir 48 metų Ignalinos rajono gyventojai, įtariama, susiję su atplukdytu kroviniu.

VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Pasieniečiai atplukdytos valties ertmėse aptiko 7 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius