Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografą Stasį Šeštauską nužudę nepilnamečiai Klaipėdoje nuteisti kalėti ilgus metus

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį kaltais pripažino ir laisvės atėmimo bausmėmis nubaudė du nepilnamečius, prieš metus nužudžiusius fotografą Stasį Šeštauską.
Fotografas Stasys Šeštauskas
Fotografas Stasys Šeštauskas / „Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.

Kaip pranešė Klaipėdos apygardos teismas, dėl chuliganiškų paskatų žmogų nužudę ir jo daiktus pagrobę šešiolikmečiai nuteisti septynerių su puse ir aštuonerių su puse metų laisvės atėmimo bausmėmis. Jas vaikinai privalės atlikti auklėjimo pataisos namuose.

Uždaruose posėdžiuose bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad pernai vasario 28-osios vakarą Kulių kaime, Klaipėdos rajone, prie Minijos upės alų ir sidrą gėrę du tuo metu buvę penkiolikmečiai kartu su bendrininku, nesulaukusiu amžiaus, nuo kurio kyla baudžiamoji atsakomybė, užpuolė ir sumušė pro šalį ėjusį 60 metų žinomą fotografą ir žurnalistą Stasį Šeštauską, atsisakiusį jiems duoti cigarečių ir alaus.

Paaugliai palaužė nukentėjusiojo pasipriešinimą ir apieškoję kišenes pagrobė 15 litų, mobiliojo ryšio telefoną, asmens dokumentus. Be to, jie šlapinosi sumuštam vyriškiui ant galvos, jį išrengė, degtukais apdegino drabužius ir odą. Paliktas nusikaltimo vietoje vyras mirė.

S.Šeštausko kūną prie Minijos rado atsitiktinis praeivis kitos dienos rytą. Tą pačią dieną įtariamieji buvo sulaikyti, o mažametis po apklausos perduotas tėvų globai.

Pasak teismo, byloje surinkti įrodymai patvirtina, kad buvo padarytas tyčinis nužudymas – užpultas ir brutaliai sumuštas žmogus, kuris po pavartoto smurto mirė, pademonstruotas niekinamas požiūris į nukentėjusįjį ir moralės ir elgesio normas, ciniškumas. Be to, buvo pagrobtas ir asmens turtas – šie teisiamųjų veiksmai kvalifikuoti kaip plėšimas.

Netrukus po nužudymo sulaikyti trys Gargžduose gyvenantys paaugliai. Vienam buvo vos 13, kitiems dviems – po 15 metų. Mažametis teismo išvengė.

Skirdamas laisvės atėmimo bausmes teismas atsižvelgė į tai, kad nusikaltimas įvykdytas bendrininkų grupe ir apsvaigus nuo alkoholio, kaltinamųjų atsakomybę lengvinančių aplinkybių teismas nenustatė. Griežtesnę laisvės atėmimo bausmę teismas skyrė pavojingesnius veiksmus įvykdant nusikaltimą atlikusiam vaikinui.

Iš nuteistųjų žuvusiojo žmonai solidariai priteista 2 762 eurai turtinei, žuvusiojo žmonai ir sūnums 84,6 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Kadangi nepilnamečiai neturi savarankiškų pajamų ir turto, jų tėvai iki nuteistųjų pilnametystės žuvusiojo žmonai solidariai privalės atlyginti 4 143 eurus turtinės, o žuvusiojo žmonai ir sūnums 42,3 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius