Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Frazė „Patrauk savo šunį“ Šiauliuose įžiebė nuožmų konfliktą: sutrikdyta sveikata, vyksta teismas

Šiaulių apygardos teismas tęsia baudžiamosios bylos, kurioje 36 m. šiaulietis Juozas Steponavičius kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu ir bejėgiškos būklės žmogaus sunkiu sveikatos sutrikdymu, nagrinėjimą. Teismo posėdžio metu pirmadienį apklausti trys atvykę pašaukti liudytojai, priimta teismo nutartis organizuoti papildomą įvykio vietos apžiūrą. J.Steponavičius anksčiau teistas 5 kartus. Byloje paskelbta pertrauka.
Socialinė akcija šunų savininkams Kaune
Asociatyvi iliustracija / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Nusikaltimas padarytas 2019 m. lapkričio 30 d. Šiaulių mieste, viename iš gyvenamųjų namų, esančių Tilžės gatvėje. Kaip nurodoma kaltinamajame akte, apie 19.00 val. namo penktajame aukšte J.Steponavičius matant pašaliniams asmenims dėl menkavertės priežasties, dėl to, kad nukentėjusysis V. D. paprašė patraukti nuo jo šunį, rankomis suėmė nukentėjusįjį už kaklo ir trenkė ranka jam į veidą.

Dėl to nukentėjusysis prarado sąmonę ir nukrito ant aikštelės grindinio. Tada J.Steponavičius spyrė nuo jo mėginusiam pabėgti nukentėjusiojo draugui A. J. ir sugrįžęs prie be sąmonės gulinčiam V. D. spyrė į veidą. Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, buvo nustatyti pleištakaulio, akytkaulio, žandikaulio ir nosikaulio lūžiai, kiti sužalojimai. Pasak specialistų, šie sužalojimai nėra būdingi griuviminei traumai.

Medicinos ekspertai nukentėjusiam vyrui nustatė pleištakaulio, akytkaulio, žandikaulio ir nosikaulio lūžius, kitus sužalojimus. Teisiamasis kaltę neigia.

Per ikiteisminį tyrimą V. D. teigė, jog sąmonę jis atgavo jau būdamas ligoninėje.

Šioje byloje teismas jau apklausė nukentėjusiuosius, kaltinamąjį, ištyrė rašytinius parodymus. Kaltinamasis J.Steponavičius savo kaltę neigė, jis tvirtino, jog V. D. galėjo susižaloti griūdamas po to, kai jis jį pastūmė.

Kaltinamojo gynėjas teismo paprašė pavesti prokurorui organizuoti įvykio vietos apžiūrą, kad būtų apžiūrėtas ir užfiksuotas kaltinamojo apklausoje nurodytas metalinis durų slenkstelis, į kurį galėjo susižaloti nukentėjusysis. Valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras teismui siūlė tokio gynėjo prašymo netenkinti, nes, anot jo, liudytojai nurodė, kokiomis aplinkybėmis buvo sužalotas nukentėjusysis. Teismas, siekdamas patikrinti kaltinamojo iškeltą versiją, advokato prašymą tenkino, rašoma Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjo ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Vytauto Jončo pirmadienį paviešintame pranešime.

Į kitą teismo posėdį, kuris numatytas spalio 16 d., šaukiami papildomi liudytojai.

Kitų numatytų teismo posėdžių datos ir laikas: spalio 16 d. 9.00 val., lapkričio 9 d. 9.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius