Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FTB: elektrą vagiantį milijonierių išdavė švarus namo kaminas

Faktų tyrimo biuro tyrimas prasideda: policijos pareigūnai gauna slaptą informaciją apie prabangių namų kvartale klestinčias vagystes. Paaiškėja, kad vagia ne įsilaužėliai, bet patys namų savininkai. Ir vagia ne bet ką, o elektros energiją, todėl į reidą policijos pareigūnai išvyksta kartu su Rytų skirstomųjų tinklų darbuotojais ir specialistais.
Laidos FTB vedėjas Paulius Kaupelis
Laidos vedėjas Paulius Kaupelis / LNK nuotr.

RST saugos ir prevencijos departamento darbuotojai su civiliais rūbais apsirengusiais policijos pareigūnais pradeda patikrinimą. Namo gyventoja pareigūnus įsileidžia nenoriai.

Tai, jog šiame name gyvenantys žmonės vagia elektrą, išduoda kaminas. Būtent į jį elektros įmonės darbuotojai pirmiausiai atkreipia dėmesį. Jei žmonės šildosi kietu kuru, kaminas būna aprūkęs. O čia jis švarut švarutėlis. Dujų vamzdis vedantis į namą nupjautas. Taigi, išvada viena – gyventojai šildosi elektra. Tačiau energetikos bedrovės specialistai, peržiūrėję už elektrą mokamas sąskaitas, labai nustemba, kad už elektros energiją mokama itin maža suma.

Energetikos bendrovės specialistai žengia į kieme esantį šiltnamį. Šiame „šiltnamyje“ daržovės neauga. Čia baseinas. Didžiulis, modernus ir prabangus baseinas, maždaug 20 metrų ilgio ir 4 metrų pločio. Pareigūnai pamatuoja – šiame prabangiame baseine esančio vandens temperatūra siekia 25 laipsnius. O lauke tuo metu buvo 2 laipsniai šalčio! Patalpos temperatūra – plius 23. Maža to, namo viduje temperatūra siekė net 24 laipsnius šilumos. Šio namo plotas – 600 kvadratinių metrų.

Pareigūnai atidaro elektros skydinę. Paaiškėja, kad elektra šiame name buvo vagiama įžūliai nuplėšus plombas nuo skaitiklio. Elektros įvado laidai į namą prijungti išvengiant apskaitos prietaiso.

Kas gresia milijonieriams, vagiantiems elektrą – ketvirtadienį laidoje „FTB“ 21 val. per LNK su Pauliumi Kaupeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius