Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisrą „Durpetos“ durpyne pavyko užgesinti tik per 13 valandų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai apibendrino praėjusios paros rezultatus. Per visą naktį ugniagesius privertė prakaituoti įvykiai Kupiškio rajono Šepetos kaime.
Įvykio vietoje
Ugniagesių technika / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 55 gaisrai ir 15 atliktų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų vakarykščiuose gaisruose buvo išvengta, o ugnis tik siaubė gyventojų statinius ir kitą jų turtą, pažymima ketvirtadienį PAGD atstovų paviešintame pranešime.

Trečiadienį vidurdienį Klaipėdoje, Taikos gatvėje gaisras kilo daugiabučiame name. Čia bendro naudojimo koridoriuje užsidegė seni skudurai ir šiukšlės. Per gaisra apdegė sienos, kabeliai ir vieno buto durys, aprūko koridorius. Ugniagesiai iš vieno buto balkono į lauką išvedė 3 suaugusius žmones ir 2 vaikus. Gaisro priežastys aiškinamos.

Akmenės rajono Kruopių miestelyje ketvirtadienio naktį užsiliepsnojo sudėtinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė medinė daržinė, viduje buvęs pernykštis šienas ir namų apyvokos daiktai, nudegė mūrinio tvarto stogas. Gaisro aplinkybės tikslinamos.

Dar vienas ūkinis pastatas trečiadienį pavakary užsidegė Šilalės rajono Grimzdų kaime. Per gaisrą nudegė dalis pastato stogo, išdegė malkinė ir joje sukrautos malkos. Šį pastatą uždegė žaibo iškrova.

Ketvirtadienio naktį Kaune, Taikos ir V.Krėvės prospektuose, kaip įtariama, buvo padegti 7 metaliniai buitiniai šiukšlių konteineriai. Per gaisrą išdegė juose sumestos buitinės atliekos. Įvykis tiriamas.Traksėdžiuose dar yra pilnai neužgesinti keli durpių kaupai, taip pat smilksta atskiri židiniai durpyno pakraščiuose ir mišriame miške.

Tęsiamas Traksėdžių durpyno Šilutės rajone gaisro gesinimas. Vakar ryte po intensyvaus gesinimo apie 13 val. 30min. buvo paskelbta gaisro lokalizacija. Tačiau durpyne dar yra pilnai neužgesinti keli durpių kaupai, taip pat smilksta atskiri židiniai durpyno pakraščiuose ir mišriame miške. Ketvirtadienį ryte po operatyvaus gaisre dalyvaujančių tarnybų pasitarimo gaisro gesinimą numatyta tęsti.

PAGD atstovai jau buvo įspėję, kad karštas oras turi didelės įtakos gaisrams atvirose teritorijose. Kaip skelbė 15min.lt, trečiadienį buvo gautas pranešimas, kad gaisras kilo dar viename durpyne, esančiame Kupiškio rajono Šepetos kaime. Į šį pranešimą buvo nedelsiant reaguota ir į įvykio vietą, įmonės „Durpeta“ durpyną, buvo pasiųstos didelės Panevėžio apskrities gelbėtojų pajėgos. Čia degė 2 durpių kaupai ir pavieniai židiniai maždaug 2 ha plote.

Į pagalbą buvo pasitelkta durpyno technika bei darbuotojai, kurie daugiausia gesino rankiniu būdu. Po intensyvaus gesinimo ketvirtadienį ryte apie 5.30 val. gaisras buvo likviduotas. Ryte buvo atliekami baigiamieji darbai ir gaisravietėje dar budėjo keli ugniagesiai ekipažai. Aiškinamos ir šio gaisro priežastys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius