-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisrą išgyvenusi šeima pyksta: kodėl įtariamas padegėjas paleistas?

Per tyčinį padegimą turto netekę Kretingos rajono, Žibininkų, gyventojai stebisi: kodėl įtariamas padegėjas išleistas iš areštinės ir kodėl jam nepareikšti kaltinimai pasikėsinus į gyvybę. Tuo metu prokurorai pabrėžia, kad toks buvęs teismo sprendimas.
Kretingos rajone gyvenanti šeima paviešino nuotraukas, kuriose matomas ugnies suniokotas turtas.
Kretingos rajone gyvenanti šeima paviešino nuotraukas, kuriose matomas ugnies suniokotas turtas. / Asmeninio archyvo nuotr.

Lapkričio pirmosiomis dienomis Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai suvestinėse paskelbė apie gaisrą Kretingos rajone, Žibininkuose. Pranešta, kad namo kieme kilo gaisras automobiliniame kemperyje, šis išdegė, apdegė ir greta stovintis gyvenamasis namas. Išsyk buvo įtartas padegimas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento suvestinė buvo išsamesnė. Nurodoma, kad degė ne tik namelis ant ratų, bet ir gyvenamasis namas, nuo kaitros nukentėjo ir kaimynų namas. Ugniagesiams išsyk kilo įtarimas dėl padegimo, informacija perduota pareigūnams.

Šeimos sūnus Ignas Lelys prabėgus beveik mėnesiui po nelaimės stebėjosi vangiai atliekamu tyrimu ir kėlė klausimą, kodėl neįžvelgtas pasikėsinimas į žmonių gyvybę.

„Sesės pamatė per langą, kad dega kemperis ir tada suprato, kad jos dega. Sunku paaiškinti, ką jos jautė, kai nusileidžia su naktinėmis maikutėmis, basomis kojomis ir turi šaltyje laukti gaisrinės ir žiūrėti į degantį namą bei suprasti, kad ką tik vos išgyveno. Tada dar nežinojo, kad tai buvo galimai pasikėsinimas į jų gyvybes“, – teigė I.Lelys.

Vyras viešai matomame įraše stebėjosi, kodėl taip vangiai atliktas tyrimas, kodėl po įvykio neaptverta teritorija.

Šeima netrukus įvardijo ir galimą įtariamąjį, kaimynystėje gyvenusį vyrą, kuris esą turi skolų Lelių šeimai.

Lapkričio 30-ąją įtariamasis suimtas, tačiau jau kitą dieną paleistas. Jam pareikšti įtarimai dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Kaip 15min sužinojo Klaipėdos apygardos prokuratūroje, teisme buvo prašoma įtariamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, tačiau teismas buvo švelnesnis. Įtariamasis įpareigotas neišvykti iš šalies, jis paleistas į namus gruodžio 1-ąją, po teismo posėdžio.

Policijos departamento atstovai teigė, kad tyrimo metu veika dar gali būti perkvalifikuojama, tai paaiškės ištyrus visą medžiagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius