Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24 /09:23

​Gaisro Pašyšiuose mįslė: ūkinis pastatas užsidegė be elektros ar šuo nė nesulojo ant padegėjų?

Specialiosios tarnybos antradienio rytą sukeltos ant kojų dėl ūkinio pastato gaisro Šilutės rajone. Gaisro priežastis vis dar yra didelė mįslė. Pastato, kur kilo gaisras, dalyje elektros nėra, o nuo padegėjų šį nekilnojamajį turtą saugo šuo, kuris šįryt nė nesulojo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min.lt nuotr.

Antradienį 08 val. 45 min. Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Šilutės r., Juknaičių sen., Pašyšių kaime, Liepų g. dega ūkinis pastatas. 

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šilutės r. priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, rašoma BPC Klaipėdos skyriaus jaunesniosios specialistės antradienį operatyviai išplatintame pranešime.

Iki 9.30 val. gaisras jau buvo užgesintas. Žmonės jo metu nenukentėjo. Ūkininkams laiku pavyko išvaryti iš degančio pastato traktorių.

Tačiau gaisro priežastis vis dar yra didelė mįslė. Pastato, kur kilo gaisras, dalyje elektros nėra, o nuo padegėjų šį nekilnojamajį turtą saugo šuo, kuris šįryt nė nesulojo.

Gaisrą pastebėjo sodybos šeimininkų sūnus, jis pirmasis suskubo kviesti į pagalbą kaimynus ir profesionalius gelbėtojus. Tačiau ugnis žaibiškai plito. Ūkiniame pastate degė šienos likučiai – trys ar keturios tonos sauso šieno čia buvo užsilikę dar nuo tų laikų, kai garbaus amžiaus šeimininkai dar  aktyviai ūkininkaudavo.

Atvykus ugniagesiams, statinio stogas jau buvo sudegęs. Sodybos šeimininkų sūnui su pagalbininkais pavyko išvaryti į lauką ir apsaugoti nuo gaisro traktorių.

Priešgaisrinės saugos specialistai aiškinasi gaisro priežastį. Teigiama, kad šioje pastato dalyje, kur gulėjo šienas, net nėra elektros. Sunku būtų patikėti ir tyčinio padegimo versija: prie pat ūkinio pastato yra pririštas vilkšunis, kuris tikriausiai būtų bent lojimu įspėjęs apie slampinėjantį piktavalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius