Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisrus Lietuvoje sukelia netvarkingi dūmtraukiai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 34 gaisrai. Aukų juose pavyko išvengti, tačiau trys gyventojai buvo traumuoti. Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 13 kitų gelbėjimo darbų bei išgelbėjo keturis žmones.
Žiema kaime
Dūmai iš kamino / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Praėjusią naktį apie 3 val. Kaune, Veiverių plente, užsiliepsnojo 7-ių butų medinis gyvenamasis namas. Atskubėję ugniagesiai, iš degančio pastato išvedė dūmais apsinuodijusį 46-erių metų vyrą bei išnešė jau be sąmonės stipriai apdegusį dvejais metais jaunesnį jo brolį. Pastarojo būklė kritiška: žmogus apdegė 94 proc. kūno. Abu nukentėjusieji buvo perduoti medikams ir išvežti į ligoninę. Gaisro metu supleškėjo namo stogas, išdegė mansarda, ketvirtas butas, apdegė ir vandeniu buvo sulietos kitų butų patalpos. Spėjama, kad gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo.

Antradienį ryte apie 6.10 val. taip pat Kaune, Tvirtovės alėjoje, užsidegė UAB „Rimi Lietuva“ prekybos centro metalinių konstrukcijų rampa, iškalta kartono plokšte. Per gaisrą sudegė rampos plokštės, į sandėliuko patalpas vedančios durys, aprūko sandėlio ir parduotuvės patalpos. Gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus elgesio su ugnimi užsidegus šiukšlių konteineriui.

Apie 13 val. gaisras kilo Alytaus rajone, Ūdrijos kaime esančioje lauko virtuvėje. Gaisro metu sudegė šalia židinio buvę skudurai, nuo karščio išsilydė plastikinės pakabinamos lubos. Laimė, pilietis Vitas Kalėda iš uždūmintos virtuvės spėjo išnešti 83-ejų metų jos šeimininkę, kuri buvo perduota greitosios pagalbos medikams ir paguldyta į reanimacijos skyrių. Gaisro priežastis – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimas ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimai.

Dėl šios priežasties antradienį kilo dar du didesni gaisrai. Apie 12.20 val. Marijampolės savivaldybėje, Liudvinavo miestelyje, užsiliepsnojo medžio apdirbimo įmonė. Atskubėjus ugniagesiams, pastato stogas jau degė atvira ugnimi. Per gaisrą nudegė stogas, apdegė dalis antro aukšto sienų. Laimė, pirmame aukšte buvusius medžio apdirbimo įrengimus pavyko išgelbėti.

Apie 14.45 val. Kėdainių rajone, užsidegė Karūnavos kaimo gyventojai priklausanti pirtis. Gaisro metu sudegė mūrinio pastato stogas, viduje buvę baldai bei namų apyvokos daiktai, apdegė lentelėmis iškaltos vidaus sienos ir dalis medinio perdengimo.

Naktį iš antradienio į trečiadienį apie 2 val. gaisras kilo Širvintų rajone, Santariškių kaime stovėjusiame garaže. Medinio pastato ir jame stovėjusio automobilio VW Golf išgelbėti nepavyko. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius