-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaižiūnų poligone nelegalių varžybų organizatorių partrenkusi BMW vairuotoja – nekalta?

Prieš pusmetį Gaižiūnuose organizuotų automobilių sporto varžybų metu nukentėjo 31 metų renginio organizatorius. Jį parbloškė BMW vairuotoja, kuri nė neturėjo vairuotojo pažymėjimo, tačiau prokuratūra šio incidento nelaiko eismo įvykiu, o varžybas paskelbė nelegaliomis.
Partrenktas autosporto varžybų organizatorius
Partrenktas autosporto varžybų organizatorius / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip anksčiau pranešė 15min, 2015 metų spalio 18 dieną Gaižiūnų poligone vykusių slalomo varžybų metu BMW vairuotoja partrenkė ir sužalojo varžybų organizatorių.

Atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad mergina buvo blaivi, tačiau prie BMW vairo sėdo neturėdama tam teisės. Automobilis taip pat buvo išregistruotas.

Kiek daugiau nei po pusės metų avarijoje nukentėjusį Valdemarą Krajauską pritrenkė netikėta žinia.

Trečiadienį jis buvo informuotas, kad Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Vilija Šalčiuvienė ikiteisminį tyrimą dėl sveikatos sutrikdymo nusprendė nutraukti.

15min Valdemaras sakė, kad nuleisti rankų neketina ir šį prokurorės sprendimą ruošiasi apskųsti.

„Juokinga, kai rašoma nežymūs sužalojimai, kai matyti aiškūs plyšimai“, – guodėsi avarijoje nukentėjęs vyras.

Valdemaro versija

Valdemaras jau daugiau nei 10 metų organizuoja greituminio slalomo varžybas.

Spalio mėnesį Gaižiūnų poligone vykęs automobilininkų renginys taip pat buvo organizuotas Valdemaro.

Jis sėdėjo automobilyje šalia trasos ir kompiuteryje fiksavo rezultatus, kai apie 13 val. gavo informacijos, kad trasoje pasirodė pašalinis automobilis.

Valdemaras pasakojo nedelsiant nusprendęs tai patikrinti, todėl sustabdė varžybas. Netrukus jis ir kiti teisėjai pastebėjo BMW automobilį, kuris artėjo link varžybų dalyvių.

Gestais bandydami sustabdyti automobilį, jie pastebėjo, kad BMW po truputį lėtėja, todėl netrukus turėtų sustoti. Tačiau netrukus suriaumojo automobilio variklis, BMW pasuko tiesiai į Valdemarą ir jį partrenkė.

BMW vairuotoja kaltės nepripažįsta

Vairuotojo pažymėjimo nė neturinti Brigita teismu pateikė visiškai kitokią įvykio versiją.

Jos teigimu, Valdemaras pats bėgo link automobilio ir palindo po jo ratais.

Atvažiavusi į poligoną mergina nesuprato, kad Gaižiūnuose vyksta automobilių sporto varžybos, todėl nemanė, kad gali kažkam trukdyti.

Artėdama prie išvažiavimo iš poligono, ji pastebėjo Valdemarą, kai vyrą ir jos vairuojamą BMW skyrė vos 1,5 metro, todėl bandė išvengti susidūrimo ir staigiai stabdė, tačiau susidūrimo išvengti nepavyko.

Varžybų organizatorių partrenkusi 21 metų Brigita teigia, kad Valdemarui draugai uždėjo šviesą atspindinčią liemenę jau po eismo įvykio ir specialiai jį patraukė į kitą vietą.

Varžybos – nelegalios

Išklausiusi Valdemaro, Brigitos ir įvykio liudininkų versijas, prokurorė Vilija Šalčiuvienė nusprendė, kad nėra pagrindo prie BMW vairo sėdėjusią merginą patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

„Nagrinėjamas įvykis, negali būti traktuojamas kaip eismo įvykis, nes pagal Kelių eismo taisykles, eismo įvykio vieta yra kelias, vieša ar privati teritorija, kuri skirta transporto judėjimui“, – rašoma Kauno apylinkės prokuratūros nutarime.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo taip pat nustatyta, kad Valdemaro organizuotos varžybos buvo nelegalios. Leidimo organizatoriams nedavė nei Lietuvos automobilių sporto federacija, nei Lietuvos kariuomenė.

Ne eismo įvykis

Šiuo atveju Gaižiūnų poligono negalima laikyti vieta, skirta kelių transporto judėjimui, todėl prokuratūra laiko, kad Valdemaras buvo sužalotas ne eismo įvykio metu.

Tačiau nutrauktas ikiteisminis tyrimas nereiškia, kad prie BMW vairo sėdėjusi mergina liks nenubausta. Dėl incidento Gaižiūnų poligone jai gresia administracinė atsakomybė.

Spalio mėnesį nukentėjęs Valdemaras taip pat turi teisę per 20 dienų apskųsti šį prokurorės sprendimą. Jis prisipažino, kad ruošiasi tai padaryti.

„Bandysime skųsti, nes daug liudininkų mane palaiko, o jei nuleisiu rankas, tai gali tokie įvykiai ir pasikartoti“, – 15min sakė nelegalių varžybų metu nukentėjęs renginio organizatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius