Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galvą verslininkui nupjovusių ir į upelį išmetusių žudikų istorija – vėl teisme

Surišo, uždusino ir nupjovė galvą – tokį žiaurų nusikaltimą prieš septynerius metus įvykdė du klaipėdiečiai. Košmarą išgyvenusiai žmonai ir dukrai Klaipėdos apygardos teismas priteisė solidžią moralinę žalą, kurios tik nedidelė dalis joms buvo sumokėta iš Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondo. Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismas patenkino Teisingumo ministerijos prašymą išmokėtas valstybės lėšas išieškoti iš žudikų.
Už itin žiaurų nužudymą nuteistas Vladimiras Sosulinas garsiai pyko ant teisėjos.
Už itin žiaurų nužudymą nuteistas Vladimiras Sosulinas. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Žiauri istorija visoje Lietuvoje nuaidėjo 2010 metų birželį, kuomet Klaipėdoje, Taikos prospekte, bendrovės „Vedlinės servizas“ patalpose nakties metu įvyko kraupios žudynės. Galimai išgertuvių metu įvykus konfliktui nuo alkoholio apsvaigęs Vladimiras Sosulinas, buvęs taksi vairuotojas, ir anksčiau jūrininku dirbęs Viktoras Moisejevas, sudavė 11 smūgių kompiuterių taisymo verslą turėjusiam 54-erių metų klaipėdiečiui Nikolajui Travinui, surišo jam kojas bei rankas, kaklą suveržė virve ir šis negalėdamas pasipriešinti užduso. Negana to, žudikai išniekino palaikus – nupjovė galvą, įdėję ją į kibirą užpylė akmens skalda ir įmetė į Smeltalės upelį Klaipėdos rajone.

Nusikaltimo metu vyrai iš nužudytojo pagrobė įvairių daiktų (spausdintuvą, nešiojamąjį kompiuterį, TV priedėlį ir kt.) už 1 650 litų.

Anksčiau neteistiems įtariamiesiems buvo skirta psichiatrinė ekspertizė, kuri patvirtino, kad abu jie yra pakaltinami.

A.Kripaitės nuotr./V.Sosulinas tikino per išgertuves išėjęs namo ir nežinantis, kas nutiko vėliau.
A.Kripaitės nuotr./V.Sosulinas tikino per išgertuves išėjęs namo ir nežinantis, kas nutiko vėliau.

15 metų nelaisvės

Žmonai ir dukrai teismas priteisė po 100 tūkstančių litų moralinės žalos, bendrai, 200 tūkstančių litų, ir 7 500 litų neturtinės žalos, – sakė L.Domarkienė.

Kaip 15min sakė Klaipėdos apygardos teismo atstovė spaudai Laima Domarkienė, šiuo metu 51-erių ir 56-erių metų vyrai dar 2012 metų birželį buvo nuteisti po 15 metų laisvės atėmimo bausme, kurią atlieka pataisos namuose.

„Žmonai ir dukrai teismas priteisė po 100 tūkstančių litų moralinės žalos, bendrai, 200 tūkstančių litų, ir 7 500 litų neturtinės žalos“, – sakė L.Domarkienė.

Nedidelė dalis šių lėšų vyro netekusiai žmonai ir be tėvo likusiai dukrai buvo pervesti iš Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondo. Moterims buvo išmokėta apie 8 500 eurų. Šias lėšas valstybė siekia atgauti iš kalinčių žudikų.

„Teisingumo ministerija kreipėsi į teismą, prašydama solidariai iš abiejų nuteistųjų priteisti 8 547,71 euro žalos, kuriuos dviems asmenims išmokėjo fondas. Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondas gali išmokėti ne daugiau kaip 120 MGL išmoką, dėl to nukentėjusiomis pripažintoms moterims kompensavo ne visą žalą, o tik dalį. Vienai jų buvo pervesta 5 328 eurai, kitai – 3 218 eurai. Teismas Teisingumo ministerijos ieškinį patenkino“, – 15min sakė Klaipėdos apylinkės teismo atstovė spaudai Olga Sadovskaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius