Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galvosūkis po naktinio gaisro: elektros gedimas ar padegimas?

Klaipėdos rajono gyventoja antradienio vakarą bandė sudeginti išsiliejusį gyvsidabrį. Ugniagesiams teko dezinfekuoti patalpas ir net išsivežti pelenus. Ugniagesiams netrūko darbo ir trečiadienio naktį – gelbėtojams teko skubėti į gaisrus Židikuose ir Dercekliuose.
Gaisras Dercekliuose
Gaisras Dercekliuose / Nojaus nuotr.

Antradienį 20.32 val. Gargžduose, Butkų Juzės gatvėje gyvenanti moteris pranešė, kad namuose sudaužė termometrą, surinko gyvsidabrį ir išpylė į kieto kuro katilą.

Nustatyta, kad iki atvykstant gelbėtojams, pranešėja surinko visą nedidelį kiekį gyvsidabrio į stiklainį su vandeniu ir įmetė į rūsyje degantį kieto kuro katilą. Gyvsidabris buvo pasklidęs ant virtuvės grindų linoleumo dangos.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, katilo pakura užgesinta milteliniu gesintuvu, iš vidaus išimti pelenai. Virtuvės patalpa dezinfekuota chlorkalkių mišiniu. Atvykę medikai moterį ir vaiką išvežė į ligoninę apžiūrai. Surinktus pelenus ugniagesiai išsivežė.

Gyvsidabris yra nuodingas žmogaus sveikatai. Patekęs į organizmą, jis kaupiasi inkstuose, kepenyse, smegenyse, kauluose ir trikdo jų funkcijas.

Ugniagesiams gelbėtojams netrūko darbo ir trečiadienio naktį.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, 03.27 val. bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Židikų miestelyje (Mažeikių r. sav., Židikų sen.) Lūšės g. dega namas.

Į įvykio vietą išsiųstos Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija  apie įvykį perduota Telšių   apskrities VPK pareigūnams bei Šiaulių GMP medikams. 

Kiek anksčiau, 01.53 val., Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Derceklių kaime (Klaipėdos r. sav., Priekulės sen.), Tinklų g. dega namas.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos apskrities VPK bei Klaipėdos GMP.

Šis gaisras kilo sodo namelyje, kuriame šeimininkai tik vasaroja. Tiesa, elektra jame nebuvo atjungta. Todėl specialistai tiria tiek padegimo, tiek savaiminio užsidegimo versijas.

Priešgaisrinės saugos ekspertai pataria visiškai išjungti elektrą, ilgam paliekant nenaudojamus pastatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius