-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamtininkų šventė virto nuožmiomis masinėmis kautynėmis be taisyklių

Smūgiai kastuvu, teleskopinėmis lazdomis, kruvini veidai, apibintuotos galvos, dešimtimis skaičiuojami sužeistieji. Tokie atgarsiai svetainėje „Facebook“ ir interneto komentaruose pasipylė sekmadienį apie Gamtininkų dienų (GaDi) festivalio renginius.
Teleskopinėmis lazdomis ir strypais į galvas sužaloti jaunuoliai greitosios pagalbos mašinoje. Teigiama, jog tokių buvo 8, o galbūt net kelios dešimtys.
Teleskopinėmis lazdomis ir strypais į galvas sužaloti jaunuoliai greitosios pagalbos mašinoje. Teigiama, jog tokių buvo 8, o galbūt net kelios dešimtys. / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Sekmadienį 15min.lt jau rašė, kad Gamtininkų muzikos festivalis „GaDi 11“ aplaistytas krauju: kastuvu sužaloti du jaunuoliai.

Pasirodo, jog tai „tik gėlytės“, palyginti su tuo, kas Šalčininkų rajone iš tiesų dėjosi šį savaitgalį.

Kur kas labiau tikrąjį kraupų vaizdą atspindi po šios publikacijos svetainėje „Facebook“ ir interneto komentaruose pasipylę įvykių liudytojų įspūdžiai. Netgi iliustruoti iškalbingomis autentiškomis fotografijomis.

„Turiu keletą nuotraukų iš vakar dienos ir nakties įvykių Gamtininkų dienų festivalyje (GaDi)“, – užsiminė laiškelį į portalo redakciją skaitytojas. Savo fotoįspūdžius iš krauju aplaistytos šventės jis paviešino „Facebook“ tinklalapyje.

Pirmajame kadre užfiksuotas dieną, apie 14 val., nukentėjęs asmuo – jam kastuvu prakirstas antakis (žr. teksto apačioje).

Antroji skaitytojo įamžinta situacija: apsaugos darbuotojas laukia, kol atvyks policija ir laiko sulaikytą vaikiną, kuris, kaip įtariama, kastuvu sužalojo kelis asmenis.

15min.lt skaitytojo nuotr./Apsaugos darbuotojas laukia, kol atvyks policija ir laiko sulaikytą įtariamąjį, kuris kastuvu sužalojo kelis asmenis.
15min.lt skaitytojo nuotr./Apsaugininkas laiko sulaikytą įtariamąjį, kuris kastuvu sužalojo kelis asmenis.

Dar įspūdingesnis – naktinis kadras: apie 2 val. teleskopinėmis lazdomis ir strypais į galvas sužaloti asmenys greitosios pagalbos automobilyje. „Jei neklystu, į ligoninę buvo išvežti 8 asmenys, vienas net buvo be sąmonės...“ – 15min.lt rašo skaitytojas.

Dar daugiau karščiausių įspūdžių apie gamtininkų kovas pateikė interneto komentatoriai, kurie, akivaizdu, patys vienaip ar kitaip dalyvavo šiuose ekstremaliuose įvykiuose.

Dalyvis 17:59 „Buvo labai nesaugu. Prie kebabų kiosko vaikščiojo toks dažytais šviesiais garbanotais plaukais, sklaidėsi su peiliu, gąsdino žmones, kad pabes. Naktį krūva kaimiečių atėjo mišku ir teleskopinėmis lazdom praskėlė galvas. Apsaugos – viena mašina ant milžiniško lauko. Apsauginiai prie scenos – gal 55 metų. Kaip autobuso kontrolieriai...“Kaip supratau, siautėjo 4 kaimietukai...

ziko 18:00 „Šiąnakt tuteišai GaDi sužeidė bent dvidešimt žmonių, minimum vienas ligoninėje. Medžiojo pavienius, puolė iš nugaros be jokios priežasties ar įspėjimo. Naudojo strypą ar teleskopą. Lyg trys sulaikyti, bet pagal laiką ir išdaužytų skaičių turėjo būt daugiau...“

Simas 19:04 „Šiąnakt iš GaDi apie pusę pirmos nakties mūsų į ligoninę Šalčininkuose buvo atvežti 8 žmonės, sužeistų buvo tikrai dar daugiau, su praskeltom galvom. Pats gavau iš vadinamojo teleskopo du smūgius į galvą. Visi kiti irgi buvo stipriai sužaloti į galvas ir rankas. Visiems prireikė siųti žaizdas. Buvau užpultas praėjime tarp didžiosios ir elektroninės muzikos scenos. Kaip supratau, siautėjo 4 kaimietukai. Dabar tikriausiai taip kaime populiaru vakarus leisti, žalojant žmones. Šiaip festivaliu labai nusivyliau. Visą didelę teritoriją saugojo labai mažai apsauginių, į koncertų vietas galėjai prasinešt bet kokius daiktus. Bilietus tikrino tik einant į palapinių miestelį. Mokėdamas pinigus, tikiesi, kad bus ir palaikoma tvarka. Kitais metais net neketinu galvot apie GaDi!“

miau 19:12 „Sutinku, kad GaDi šiais metais nuvylė. Mūsų kempingą nusiaubė, apvogė. Vienam vaikinui du kartus trenkė į veidą, o kitam dantis išmušė, kai ėjo nuo elektro scenos link pagrindinės scenos. Tikrai prastai šiais metais...“ 

Oficialų komentarą apie savaitgalio neramumus per gamtininkų šventę operatyviai išplatino ir renginio organizatoriai, jį galite rasti čia.

Laimono Zako nuotr./Dienos metu nukentėjęs asmuo, kuriam kastuvu prakirstas antakis.
15min.lt skaitytojo nuotr./Dienos metu nukentėjęs asmuo, kuriam kastuvu prakirstas antakis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius