Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garaže netoli Druskininkų vėl aptikta akcizinių prekių

Prie Druskininkų esančiame Viečiūnų miestelyje per pastarąsias tris savaites pasieniečiai aptiko jau antrą kontrabandinių prekių sandėliavimo vietą. Abu kartus prekės buvo garažų bendrijoje.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai Viečiūnuose patikrino 49-erių vietiniam gyventojui priklausantį garažą. Jame VSAT pareigūnai rado neteisėtai laikomų ir pardavimui paruoštų baltarusiškų prekių – 110 litrų dyzelinio kuro, 9 puslitrius degtinės „Luty vodka“ su Baltarusijos banderolėmis ir 115 pakelių cigarečių „Magnat“, „Premjer Liohkije“, „Monte Carlo“ su Baltarusijos banderolėmis.

Netoli šių apylinkių yra siena su Baltarusija, iš kur perpardavimui neretai bandoma atsivežti pigesnio kuro ar kitų akcizinių prekių.

Garažo savininkui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Surinktą medžiagą jie perduos Druskininkų miesto apylinkės teismui, kuris spręs, kokią nuobaudą skirti. Garažo savininkas gali būti nubaustas administracine bauda nuo 1 iki 5 tūkst. Lt.

Rugpjūčio pabaigoje ten pat, Viečiūnuose, Varėnos rinktinės pasieniečiai buvo išaiškinę panašų kontrabandinių prekių sandėliavimo atvejį. Už kelių kilometrų nuo Druskininkų nutolusiame Viečiūnų miestelyje, 41-erių vietiniam gyventojuis priklausančiame garaže, buvo rasta baltarusiškų prekių – 750 litrų benzino, 160 pakelių cigarečių ir 9 puslitriai degtinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius