Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsus advokatas Aukščiausiajam Teismui neįrodė, kad vaikinas iš Biržų nepelnytai pasiųstas į kalėjimą iki gyvos galvos

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas išnagrinėjo rezonansinę baudžiamąją bylą, kurioje žudikas ir žagintojas iš Biržų Justinas Juzėnas pasmerktas kalėti visą gyvenimą.
Justinui Juzėnui skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos.
Justinui Juzėnui skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos. / Policijos nuotr.

Jaunam žmogui, padariusiam itin baisų nusikaltimą, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antrojo šanso nesuteikė. Žudikas ir žagintojas iš Biržų Justinas Juzėnas po galutinio ir neskundžiamo teisėjų verdikto paliktas kalėti iki gyvos galvos.

Bylos duomenimis, 2008 metų rugsėjo 13-ąją, dvi valandos po vidurnakčio jauni biržiečiai automobiliu „VW Golf“ ėmė persekioti Biržų miesto gatve ėjusią merginą. Pagrobę nepilnametę, nuvežė ją į vieno iš bendrų namą ir kelias valandas laikė uždarę. Smurtu ir prievarta palaužta nepilnametė čia buvo seksualiai prievartaujama. Paryčiui smurtautojai, bijodami, kad jų nusikalstami veiksmai gali paaiškėti, nutarė su ja susidoroti – nugabeno savo auką į nuošalią vietą Šilų miške ir žiauriai užmušė.

Suteikti bent šiokią tokią viltį 24 metų nuteistajam bandė garsus advokatas – Adomas Liutvinskas, kuris pastaruoju metu gina velionio Andriaus Ūso bei visos jo šeimos interesus didžiojoje pedofilijos byloje, šis teisininkas yra dirbęs daugelyje rezonansinių bylų.

J.Juzėno byloje A.Liutvinskas buvo surašęs išsamų kasacinį skundą, kuriame atkreipė dėmesį į kai kuriuos procesinius pažeidimus ir akcentavo jaunam nuteistajam skirtos bausmės griežtumą.

Tačiau LAT teisėjų kolegija, kurią sudaro Valerijus Čiučiulka (pirmininkas), Aldona Rakauskienė (pranešėja) ir Alvydas Pikelis, antradienio popietę paskelbė, jog nuteistojo bei jo gynėjo skundą be jokių išlygų atmeta.

„Jeigu trumpai, kolegija nenustatė esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų. Bausmė paskirta motyvuotai, ji neprieštarauja teisingumui“, – verdikto esmę suformulavo teisėja A.Rakauskienė.

J.Juzėnas ir jo gynėjas Aukščiausiajam Teismui skundėsi dėl griežto 2010 m. gegužę Panevėžio apygardos teisme paskirto nuosprendžio. Baudžiamojoje byloje kartu su J.Juzėnu buvo nuteisti dar keli asmenys. Kitiems šio žiauraus nusikaltimo bendrininkams, kaltintiems seksualiniu prievartavimu, neteisėtu laisvės atėmimu ir nusikaltimo slėpimu, paskirtos tokios laisvės atėmimo bausmės: 22 metų Skirmantui Balčiūnui – pustrečių metų, 20 metų Armandui Valeckui – aštuonerių, o neteistam 24 metų Mariui Galvanauskui – šešerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius