Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsus šokėjas Andrius Kandelis dėl chuliganiško vairavimo neteko teisių

Teismas patvirtino, kad sostinės kelių policijos pareigūnų nutarimas atimti iš Andriaus Kandelio vairuotojo pažymėjimą ir skirti solidžią baudą iš esmės buvo teisingas, tačiau nuobaudą gana žymiai sušvelnino.
Andrius Kandelis
Andrius Kandelis kovingumu teisme pasiekė, kad vairuotojo pažymėjimas iš jo būtų atimtas ne 4, o tik 1 mėnesiui. / TV6 nuotr.

Vairuotojo pažymėjimas už chuliganiškus poelgius kelyje iš 28 metų A.Kandelio atimtas pelnytai, tačiau bausmės tikslai bus pasiekti ir sutrumpinus atėmimo terminą. Tai antradienį paskelbė Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), iš dalies dalies patenkinęs garsaus šokėjo skundą dėl sostinės kelių policijos pareigūnų nutarimo.

Policininkų nemalonę Lotynų Amerikos šokių meistras A.Kandelis užsitraukė rugpjūčio 12 dieną, kai apie 13.25 val. vairavo automobilį „Kia Sorento“ sostinės Geležinio Vilko gatvėje.

Policijos protokole užfiksuota, kad „Kia“ vairuotojas rikiuodamasis per tris eismo juostas ne tik nerodė posūkio, bet ir maišė kitiems eismo dalyviams.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą (ATPK) pavojingas ir chuliganiškas vairavimas gali būti fiksuojamas dviem atvejais:

1. Kai vienu metu ar paeiliui padaromi keli KET pažeidimai, keliantys grėsmę eismo saugumui (tai fiksuota ir A.Kandelio atveju – aut. past.);

2. Kai padaromas KET pažeidimas, sukėlęs pavojingą situaciją, t. y. privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti;

Remiantis ATPK, už pavojingą vairavimą numatoma bauda nuo 400 iki 800 litų ir teisių atėmimas nuo 3 iki 6 mėnesių.

Pareigūnai A.Kandeliui skyrė kiek švelnesnę nei vidutinę nuobaudą – 600 litų baudą ir vairuotojo pažymėjimo atėmimą 4 mėnesiams.

Siekdamas žūtbūt išsaugoti teises, A.Kandelis kreipėsi į VAAT. Vairuotojas teismui aiškino nesuprantąs, kokiais savo veiksmais pažeidė KET.

A.Kandelis teigė toje situacijoje buvęs priverstas manevruoti, nes jam trukdė kitas neatsakingai eismo juostas kertantis vairuotojas.

Kita vertus, A.Kandelis pabrėžė, kad tuo metu eismas Geležinio Vilko gatvėje nebuvo itin intensyvus, o jis pats esą važiavo lėtai, neviršydamas maksimalaus leistino greičio.

A.Kandelis įsitikinęs, kad jokio pavojaus eismo saugumui nekėlė, todėl teismo prašė panaikinti policijos nutarimą dėl skirtos baudos ir teisių atėmimo.

Vienintelis dalykas, kurį A.Kandelis pripažino, – kad sustabdytas policijos be leidimo išlipo iš transporto priemonės. Jis teigė dėl sustabdymo labai susijaudinęs, todėl su pareigūnais bendravęs emocingai.

Šokėjo skundą išnagrinėjusi teisėja Irena Paulauskienė nutarė, kad yra įrodyta, jog A.Kandelis neleistinai kirto horizontalaus ženklinimo linijas, nerodė posūkio bei neleistinai išlipo iš automobilio. Tačiau teismui pritrūko įrodymų, kad atlikdamas šį manevrą A.Kandelis trukdė ir sukėlė pavojų kitiems eismo dalyviams. Todėl teisėja I.Paulauskienė 600 litų baudą paliko, o vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminą sutrumpino nuo keturių iki vos vieno mėnesio.

Šiandienę ne itin palankią VAAT nutartį A.Kandelis turi teisę skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, tokia pačia teise galės pasinaudoti ir kelių policijos atstovai.

A.Kandelis yra daugkartinis Lotynų Amerikos šokių Lietuvos čempionas, pasaulio (2001 m. ir 2002 m.) ir Europos (2005 m. ir 2006 m.) šokių taurių laimėtojas.

Lietuvoje A.Kandelis yra išgarsėjęs ir dėl asmeninio gyvenimo nesėkmių.

2008-ųjų sausį A.Kandelis nutraukė santuoką su ketveriais metais vyresne ilgamete savo šokių partnere Egle Visockaite-Kandelis.

2009-ųjų rugpjūtį šokių profesionalas vedė bendrovės „Studio Moderna“ rinkodaros vadovę Redą Gikytę, tačiau šįmet vasarą A.Kandelis išsiskyrė ir su šia 28 metų moterimi.

Scanpix nuotr./Eglė Visockaitė ir Andrius Kandelis
„Scanpix“ nuotr./Eglė Visockaitė ir Andrius Kandelis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Reda Gikytė ir Andrius Kandelis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Reda Gikytė ir Andrius Kandelis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius