Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdą sudrebinusių gatvės lenktynių ir tragiškos BMW avarijos byla – finišo tiesiojoje

Klaipėdoje išnagrinėta Viliaus Cemnolonskio sukeltos tragiškos avarijos miesto centre byla. Vairuotoją siūloma sodinti į kalėjimą 5 metams, o žuvusiųjų šeimos laukia šimtatūkstantinių kompensacijų. Nuosprendis – gruodį.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas trečiadienį išnagrinėjo uostamiesčio centre tragiškai pasibaigusių automobilių lenktynių, per kurias žuvo du jaunuoliai, bylą.

Prokuroras vairuotoją 22 metų Vilių Cemnolonskį siūlo nubausti penkerių metų laisvės atėmimo bausme. Už šią nusikalstamą veiką įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.   

„Dabar teismas spendimų priėmimo kambaryje priima sprendimą ir gruodžio 20 dieną skelbs nuosprendį“, – BNS pranešė teismo atstovas spaudai Kęstutis Butvydas.

Bylą teismas išnagrinėjo per vieną posėdį. Buvo apklaustas kaltinamasis, liudytojai – mašiną V.Cemnolonskiui paskolinęs vaikinas ir kitu automobiliu važiavę du jaunuoliai, kurie matė avariją ir jų mašinoje įrengtu vaizdo registratoriumi buvo nufilmuotas eismo įvykis.

Klaipėdietis teisme pilnai pripažino savo kaltę ir pareiškė, kad gailisi dėl tragiškos avarijos. Jis tik prašė sumažinti nukentėjusiųjų pareikštus civilinius ieškinius. Žuvusių vaikinų artimieji pareiškė 92 tūkst. litų bei 100 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo ieškinius.  

V.Cemnolonskis kaltinamas, kad gegužės 2-osios vakarą apie 23.30 val. Klaipėdoje, Pilies gatvėje, vairuodamas draugui priklausantį automobilį BMW, nepasirinko saugaus vairavimo greičio, nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, užvažiavo ant šaligatvio, trenkėsi į medį. Nuo patirto smūgio automobilis pakeitė judėjimo kryptį, apsisukdamas trenkėsi į pastato sieną ir apsivertė ant šono. Nuo sužalojimų žuvo du kartu su juo važiavę keleiviai.

VIDEO: Avarija Klaipėdoje

Pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros, vairuotojo organizme rasta marihuanos pėdsakų. V.Cemnolonskis nuosprendžio laukia suimtas, kitoje byloje jam pareikšti įtarimai dėl narkotinių medžiagų platinimo.  

„Siekiant nustatyti, ar automobilį vairavęs jaunuolis nebuvo apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų, buvo atliktas šlapimo tyrimas. Nors rezultatas buvo teigiamas ir šlapime rasta kanabinoidų marihuanos pėdsakų, Teismo psichiatrijos tarnybos ekspertai mus raštu informavo, jog gautas  rezultatas dar nerodo, kad žmogus yra apsvaigęs, nes marihuana po ilgalaikio vartojimo šlapime gali išsilaikyti iki 3 mėnesių, o po vienkartinio pavartojimo – iki 3 dienų“, – yra sakęs Klaipėdos apylinkės prokuroras Juozas Sykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius