Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gaudė bėglį – trenkėsi į žioplį

Nežinomojo, kaip įtariama, neblaivaus sėdusio prie vairo, sąžinę po vakarykštės nakties galėjo slėgti trys gyvybės.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pirmadienį prieš vidurnaktį per balto BMW, kurį pakaunės policija persekiojo apie 10 kilometrų, gaudynes susidūrė pareigūnų visureigis ir jo nepraleidęs kitas BMW (318 modelio), vairuojamas dviejų mažylių tėvo. Persekiotas bėglys nuvažiavo nesustodamas.

Išgelbėjo saugos diržai

Policijos Mitsubishi Pajero Sport nulėkė nuo kelio ir apvirto. Juo važiavę pareigūnai tik patyrė stresą. Juos išgelbėjo saugos diržai.

Teigiama, kad nenukentėjo ir BMW vairavęs 38 metų Lapių miestelio (Kauno rajonas) gyventojas Gintaras Mantrimavičius. Šis statybininkas (taip LŽ sakė Lapių seniūnijos darbuotojai) laikomas susidūrimo kaltininku. Jo vairuojamas BMW 318 išvažiavo į pagrindinį kelią Juragiai-Kačerginė, kuriuo tuo metu vyko gaudynės, iš šalutinio.

G.Mantrimavičius teisinasi buvęs tiesiog užhipnotizuotas dideliu greičiu prieš pat nosį prašvilpusio BMW. Akims nevalingai jį lydint, jis per vėlai atsisuko į dešinę pusę, iš kurios ne mažesniu greičiu artėjo policijos mašina įjungtomis ilgosiomis šviesomis ir švyturėliais. Be to, neva buvo apšalęs ir lango stiklas.

Policininkai sako persekioję bėglį daugiau kaip 100 km/val. greičiu, tačiau neįjungę garsinių signalų – kam be reikalo kelti iš miegų žmones? Taip daroma dažnai. Susidūrimo metu pareigūnų visureigis buvo atsilikęs nuo bėglio apie puskilometrį.

Lemtingas susidūrimas įvyko ties Kauno rajono Mitkūnų kaimu.

Nuostoliai dideli

Laikinai Kauno rajono policijos patruliams vadovaujantis Romas Pikas LŽ tikino, kad bėglių tebeieškoma. Vilties-Garliavos (Kauno rajonas) centrinės gatvės degalinėje yra vaizdo kameros. Jos prieigose ir startavo gaudynės. Patruliuojantys pareigūnai atkreipė dėmesį į įtartiną BMW, pajudėjusį nuo minėtos degalinės teritorijoje esančio baro. Stabdomas policijos jis nestojo. Išjungęs šviesas, kad nebūtų matyti valstybinio numerio, vairuotojas nurūko tolyn.

Priežasčių, dėl kurių jis vengė akistatos su policija, galėjo būti ne viena - ir jau minėta prielaida, kad vairuotojas buvo neblaivus, ir metų pradžioje įsiteisėję draudimai vežtis automobilio salone atidarytus alkoholio butelius, ir galima šio BMW vairuotojo ar jo bendrakeleivių dosjė. Apmaudžiausia šioje situacijoje būtų pastaroji prielaida – kad nuo policijos pabėgo koks nors seniai ieškomas nusikaltėlis.

Kaip LŽ teigė Kauno rajono policijos viršininkas Romas Oželis, apdaužyto visureigio remontas gali kainuoti apie 10 tūkst. litų. Apmaudžiausia, kad tą vakarą patruliai išvyko su juo į tarnybą pirmą kartą. Po šio incidento pakaunės patruliai šiandienėje kriminogeninėje situacijoje turės verstis tik su trimis visureigiais.

Persekioja nelaimės

Laimė, artimiausiu metu į trasą vėl išvažiuos prieš mėnesį apdaužytas šio būrio VW Passat. Pastarasis buvo taranuotas stovintis tuščias - jo ekipažas tuo metu formino eismo įvykį. Tarnybinį automobilį apdaužęs vairuotojas kaltę vertė slidžiai kelio dangai.

Su pakaunės patruliais susijęs ir beprecedentis įvykis, pernai pavasarį nutikęs kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai 13-ajame kilometre. Tuomet Kauno miesto savivaldybės vyriausiojo specialisto Viktoro Baltaduonio vairuojamas SAAB 95, viršijęs leistiną greitį beveik 60 km/val., partrenkė greitį matavusį patį laikinąjį pakaunės patrulių vadą R.Piką. Pareigūnui lūžo koja – fizines ir psichologines traumos pasekmes jis jaučia iki šiol.

Po šio įvykio į pensiją išėjusiam V.Baltaduoniui skirta 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant metams. Iš jo vieniems metams atimta teisė vairuoti, o nukentėjusiam pareigūnui priteista 3 tūkst. litų kompensacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius